Oglasio se i Rio Tinto: RAZMATRAMO pravne osnove odluke Vlade

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Oglasio se i Rio Tinto: RAZMATRAMO pravne osnove odluke Vlade

  Rio Tinto je saopštio da je izuzetno zabrinut zbog izjave premijerke Srbije Ane Brnabić da je ukinut prostorni plan za Projekat “Jadar”, kao i da se poništavaju svi upravni akti u vezi sa projektom.

  Tokom našeg rada na Projektu “Jadar”, uvek smo poštovali zakone Republike Srbije.

  Premijerka Srbije Ana Brnabić saopštila je da je Vlada odlučila da ukine Uredbu o prostornom planu posebne namene za Projekat “Jadar”.

  Rio Tinto razmatra pravne osnove za donošenje ove odluke i implikacije koje ona može imati na naše aktivnosti i naše ljude u Srbiji.

  Premijerka je izjavila i da se ne plaši eventualne tužbe kompanije Rio Tinto posle odluke vlade da poništi sve dozvole u vezi projekta iskopavanja litijuma u Jadru, prenela je Beta.

  Ona je na vanrednoj konferenciji za novinare rekla da je odluka vlade konačna i da ne bi ulazila u to da li će Rio Tinto tužiti Srbiju ili ne.

  “Pokušali smo na otvoren i transparentan način uradimo šta je najbolje za naše građane. Mi se kompanije Rio Tinto ne plašimo, neka rade šta misle da je najbolje da rade.”

  Mislim da je ova odluka ispravna i da još jednom govori o tome da slušamo naš narod i da je naš posao da zaštitimo njihove interese čak i kad mislimo nešto drugačije, kazala je premijerka.

  Izvor: Nedeljnik

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE