Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Restoran, ulica

  SVE JE POSKUPELO: Restoran počeo da naplaćuje ulaz 350 RSD

  Gosti nemačkog lokala Ratinger moraju da plate ulazak u restoran 3 evra (350 dinara). Razlog je povećanje troškova hrane i električne energije, kažu iz restorana.

  Vlasnik Horst Ingendorn odlučio je da zbog rastućih cena naplaćuje dodatna 3 evra gostima koji dođu da jedu, a izuzetak su deca.

  Sve veći troškovi teraju ugostitelje da povećaju cene usluga

  Vlasnik bi više voleo da izbegne da sve veće troškove prebaci na svoje goste. Ali pošto su otkupne cene tako enormno porasle, on nema drugog izbora. Uostalom, meso košta između 30 i 50 odsto više, povrće je 30 odsto skuplje. Mast za prženje je poskupela čak i za preko 100 odsto, a troškovi energije za 2.000 odsto.

  „Primećujem kako se cene povećavaju svakim danom. U nekom trenutku sam presekao i rekao da moramo nešto da uradimo sada“, objasnio je Horst Ingendorn za WDR.

  Pre nego što promeni jelovnik u restoranu i poveća cene vode i stvari koje možda nisu potrebne, odlučio je da naplaćuje dodatna tri evra.

  provizija kurs

  Novac, evri (Pixabay)

  Gosti razumeju odluku koju je doneo restoran

  Gosti restorana Ratinger već tri nedelje moraju da plaćaju paušal, koji je namenjen nadoknadi dodatnih troškova. Ingendorn je stavio natpise na svojim stolovima da traže tri evra za ulazak, kao i na veb stranici restorana.

  „Gosti sa kojima sam razgovarao to razumeju i mislim da je ta otvorenost ili iskrenost u prenošenju toga na taj način zapravo prilično dobra“, kazao je Ingendorn.

  Restoran, gosti

  Gosti, restoran (Pixabay)

  Mera je nova za udruženje hotela i restorana

  U centru Ratingena na meru se gleda sa pomešanim osećanjima. Neki smatraju da je to u redu, dok drugi ne vide opravdanje za tu odluku.

  ,,Verovatno ne može ništa drugo da uradi“, rekao je jedan prolaznik.

  „Svako mora nekako da zaradi, ali to što sada dodaju paušal od tri evra samo za sedenje, meni je prilično grubo, moram da kažem”, kazao je drugi.

  Grad, prolaznici

  Grad, prolaznici (Pixabay)

  Hotelsko-restoransko udruženje Dehoga je iznenađeno

  Portparol Dehogde Torsten Helvig je priznao da je prvi put čuo za fenomen da neko naplaćuje ulaz u restoran.

  ,,Mislim da to neće biti rasprostranjena pojava u ugostiteljstvu“, smatra on.

  Kafić, usluga

  Kafić (Pixabay)

  Nema dobiti, samo kontrole štete

  Ingendorn ne ostvaruje profit sa dodatnih 3 evra prema njegovoj izjavi. Morao je da plati i osoblje koje je izgubio tokom pandemije korone. Osim toga, postoje ozbiljni rezovi izazvani pandemijom korona virusa. Paušal je više ograničenje štete za njega.

  Da li paušal od tri evra funkcioniše pokazaće naredne nedelje. Ingendorn se nada da neće morati da povećava cene jela i da će cene hrane u jednom trenutku ponovo pasti.

  „Trudim se da bude što umerenije da ljudi ne bi izgubili radost zbog izlaska. Srećan sam zbog gostiju što mogu ponovo da izađu posle korone“, rekao je ugostitelj.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE