Restoran GIG
Kreatori ponude i domaćini su šef Uroš Ivošević i somelije Vuk Štefanović. Njihov autorski gastronomski pečat definišu namirnice sa visokim organoleptičkim svojstvima. Jasni ukusi ne zbunjuju čula i vode nazad, u dane detinjstva, tako lako.
BIODINAMIČKA BAŠTA
Uživanje u onome što nam priroda pruža nastaje našim osvešćenjem procesa kruženja života, odnosno biodiverzitetskim ciklusom. Kako zdrave namirnice utiču na zdravlje ljudi, tako zdravlje ljudi zavisi od našeg odnosa prema prirodi u celini. Naša bašta napaja se svežom i čistom planinskom vodom, a plodovi odgovaraju najvišim standardima kvaliteta.
DIVLJA RIBA I DIVLJAČ
Naša riba i divljač svoj život provode u prirodnim uslovima, te je prirodno da je njihov ukus jedinstven i neuporediv.
MESO IZ SLOBODNOG UZGOJA I MLEČNI PROIZVODI
Životinje koje žive u slobodnom uzgoju, u zdravoj sredini i humanim uslovima odlikuje jedinstven kvalitet mesa i mlečnih proizvoda od autohtonih srpskih vrsta.
NAŠA VODA
Voda koju služimo u našem restoranu odležava na kristalima, koji utiču na dobru energiju onih koji je piju.
VINA
U našoj vinskoj karti naići ćete na cenjena vina iz celog sveta nastala od grožđa uzgajanog biodinamičkim ili organskim putem.
Vina iz vinarije „Imperator” imate priliku da probate u našem degustacionom delu restorana, u okviru kog se nalazi i prodavnica.
MENI SA UPARIVANJEM VINA
- Plavorepa tuna / sila
- Bisk od kozica
- Špecle sa botargom / traminac
- Bujabes / rizling
- Najbolje od staroplaninske jagnjetine / pinot noir
- Obrazi od mangulice a la perkelt / bordeaux blend
- Sirevi / vino somelijea
- Poslastice / kasna berba
ART
Uniforma „Umetnik je radnik” bio je koncept umetničkog rada „Uniforma” (koju je umetnica nosila cele 2016. godine u svim radnim prilikama) i koji je 2019. godine postao internacionalni modni brend. Saradnja sa restoranom GIG je bila potpuno organska, uniforma Marte Jovanović je postala uniforma svih zaposlenih u restoranu, jer bez rada i truda nema umetnosti ni u kulinarstvu.
Svedenost, neposrednost i jednostavnost bile su osnovne odrednice pri kreiranju ručno rađene serije upotrebne keramike Igora Milićevića za restoran GIG. Suzdržan i nenametljiv kolorit, čiste, jasne i pravilne forme imaju cilj da podrže minimalistički ambijent, a ujedno da dodatno razigraju površinu stola svojom raznolikošću. Inspirisani prirodom i njenim osnovnim elementima, unikatne posude i tanjiri ističu sve umeće šefa kuhinje. Ovakva simbioza kreativnosti, umeća i stvaralaštva, spoj različitih kreativnih disciplina doprinose celovitosti usluge restorana i uzdižu je na viši nivo.
Vajar Miloš Radenković upotpunjuje postavku stonog inventara izradom nožića za puter i kašičica za kavijar od volovskih rogova, kao i kolica za usluživanje.
ARHITEKTURA
Enterijer restorana GIG projektovao je beogradski arhitektonski studio „Fluid”. Koncept BIO – organskih vina i hrane – ispraćen je i u projektovanju kroz formu i materijalizaciju. Preovladavaju prirodni materijali, kao što su drvo i kamen. Jednoobrazna površina mikrocementnog poda (microtopping), bez vidljivih podela, naglašava brisan prostor oplemenjen lukovima na plafonu, karakterističnim za podrume vina, kao i kamenom oblogom na zidovima, u koju su umetnute drvene police za vina. Organski i mekan prostor upotpunjuje i nameštaj čiju formu karakterišu zaobljeni detalji i materijalizacija od drveta.
Izvor: BIZLife Magazin