Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  REKORDAN budžet Novog Sada, dve trećine za REDOVNE troškove

  Novosadski odbornici su bez veće rasprave usvojili budžet za narednu godinu, koji iznosi rekordnih 35,8 milijardi dinara.

  Usvojeno je i više desetina planova rada javnih preduzeća, kulturnih ustanova i drugih gradskih institucija, a sednica će se nastaviti u sredu jer je zbog obimnog dnevnog reda zasedanje podeljeno na dva dana.

  Odbornici su takođe usvojili i odluku da se i u 2022. godini nastavi sa dugogodišnjom praksom umanjenja računa za komunalije porodicama sa više dece, izveštaj o zdravstvenom stanju u 2020. godini, da se raspiše konkurs za direktora JKP Parking servis pošto sadašnjem ističe mandat, kao i da se donese nekoliko urbanističkih planova Podbare, Univerzitetskog parka, stare Ranžirne stanice i dela Klise.

  Novi Sad će na raspolaganju imati rekordnu sumu, ali će dve trećine novca biti namenjeno redovnim troškovima i nema značajnih novina po pitanju investicija.

  Novi Sad očekuje da gradnju mosta na stubovima bivšeg mosta Franca Jozefa započne u narednoj godini, iako je projekat i dalje u fazi odabira kreditora, a potom i izvođača.

  Prema planu, za pešačko-biciklistički most bi se upotrebilo 67 miliona dinara, da bi u 2023. bilo izdvojeno više od 495 miliona, a u 2024. još dva miliona dinara.

  Nastaviće se ulaganja u kanalizaciju u Begeču, Veterniku, Kisaču i Rumenki, za šta će u 2022. biti izdvojeno više od 118 miliona dinara. Ulagaće se u objekte obrazovanja, projekat Evropske prestonice kulture, sport, Dom zdravlja u Vidovdanskom naselju, policijsku stanicu u Radničkoj, gradska preduzeća…

  Usvojen BUDŽET Beograda, „izbalansiranih“ 160 milijardi dinara

  Izvor: 021

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE