Radnici Fijata se VRAĆAJU na posao, očekuju i LEPE VESTI

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Radnici Fijata se VRAĆAJU na posao, očekuju i LEPE VESTI

  Radnici kragujevačkog Fijata vraćaju se sa plaćenog odsustva na radna mesta u utorak 5. novembra, a u sindikatu očekuju da ih tog dana poslovodstvo kompanije informiše o najavljenom spajanju automobilskih giganata.

  Predsednik Samostalnog sindikata Fijat Krajsler Automobili Srbija u Kragujevcu Zoran Marković rekao je Beti da kada se događaju tako “krupne stvari”, u sindikatu očekuju obraćanje poslovodstva kompanije već prvog radnog dana posle plaćenog odsustva na koje su radnici poslati 18. oktobra.

  Prema rečima Markovića, radnici očekuju informacije kako će najavljeno spajanje uticati na poslovanje kragujevačke fabrike i njene kapacitete.

  On je rekao da je radnike obradovala vest iz medija o spajanju FCA sa drugim automobilskim gigantima.

  “To je dobra vest, spajanje znači osvajanje šireg tržišta, a najavljeno je i da nema zatvaranja fabrika. Mi u Kragujevcu očekujemo veću uposlenost, bolje uslove rada i veće plate”, rekao je Marković.

  On je rekao da je jedini problem fabrike u Kragujevcu nedovoljna uposlenost i u poslednje vreme sve manji broj proizvedenih serija.

  Fabrika u Kragujevcu nikada nije dostigla puni proizvodni kapacitet od 150.000 vozila, a najbliža tome bila je 2012. godine na početku proizvodnje modela 500L, sa 117.000 proizvedenih automobila.

  Marković je potvrdio da su radnici obavešteni da će proizvodnja u FCA ponovo početi 5. novembra što je dan kasnije u odnosu na ranije najave. Navodi da je razlog za to nedostatak delova, najverovatnije zbog zastoja u transportu.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE