Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Radite od kuće? 5 stvari koje treba da praktikujete svaki dan

  Rad od kuće je sve učestaliji. Prema Galupovoj anketi iz 2015. godine, 37 odsto zaposlenih u Americi radi na daljinu, odnosno van kancelarija, što je 4 puta više nego 1995. godine.

  Rad na daljinu, odnosno od kuće, osim što olakšava, može da bude i izazov. Najvažniji problem jeste da se oni koji nisu u kancelariji osećaju isključenima iz organizacije.

  Rizici su što oni koji rade na daljinu teže imaju pristup informacijama, odnosno, sporije primaju uputstva koja su im potrebna za obavljanje posla. Mogu da se osete neuključeno. Takođe, menadžeri sumnjaju da su zaposleni koji rade od kuće isto tako efikasni kao i oni koji su u kancelariji.

  Ali postoje dobre taktike koje mogu da premoste ove „rupe“, piše sajt Inc.c0m:

  1.Fokusirajte se

  Samo zato što radite od kuće, to ne znači da bi trebalo da prestanete da se tuširate, lepo oblačite i sređujete kosu i nokte. Držite se rutine, neka vam dan kod kuće bude isti kao da ste u kancelariji.

  2. Držite se nekih „kancelarijskih“ rituala.

  Psihološki, to će vam pomoći da premostite distancu i da učini da se osećate srećnije. Ne morate da prestanete da šaljete smešne mejlove, klipove i tekstove samo zato što ne sedite više u kancelariji.

  3. Koristite blogove kompanije i stranice da biste komunicirali sa kolegama.

  Većina kompanija ima svoju stranicu ili blog, na društvenim mrežama ili na sajtu, koji se može koristiti za interakciju sa kolegama.

  4. Držite se lista da biste bili organizovani.

  Postoje razne aplikacije pomoću kojih možete da vodite liste, koje mogu da učine čuda za vašu produktivnost. Obratite pažnju na one koje su prilagođene funkcijama vašeg posla.

  5. Razgovarajte i preko videa.

  Nije dovoljno da razgovarate sa svojim kolegama i koleginicama preko telefona, uključite i kameru, i napravite video poziv. Na taj način osećaćete se uključenijim.

  Ako ste neko ko uživa u radu u kafiću, to je takođe dobro. Samo se postarajte da se potpuno fokusirate na takvom jednom mestu, gde ima puno ljudi koji razgovaraju, i smeju se. Ako treba sa nekim da se čujete preko video poziva, bolje je da onda ostanete kod kuće.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE