Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Putin: Zapad inflaciju zove mojim imenom, a sami su krivi

  Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da na Zapadu inflaciju već zovu njegovim imenom i dodao da je „rast cena na Zapadu rezultat njihovih grešaka i to dugotrajnih.“

  „Ako neko pokušava da nas na neki način ograniči – ograničava sam sebe. Pokušavaju, uslovno, da ograniče izvoz našeg đubriva, a cene su kod njih više skočile nego kod nas. Pokušavaju da ograniče naše energente – ponovo su cene skočile u nebesa. Tamo već zovu inflaciju mojim imenom, a mi s tim apsolutno nemamo nikakve veze“, poručio je ruski predsednik.

  Dodao je da je rast cena na Zapadu rezultat njihovih grešaka.

  „Oni su sami napravili te greške. Pokušavajući sada da sakriju, sve prebacuju na Rusiju, da je Rusija kriva za sve. Mi s tim nemamo nikakve veze. Oni su uveli ograničenja i vodili politiku u oblasti ograničenja iz godine u godinu, decenijama i doveli su do sadašnje situacije. Onda su još prešli na sankcije i pogoršali situaciju“, rekao je Putin.

  Poručio je i da Rusija neće imati „zatvorenu privredu“.

  „Naša ekonomija će biti otvorena. Nemoguće je ograditi zemlju kao što je Rusija. A mi sami ne planiramo da podižemo takvu ogradu“, precizirao je Putin.

  Izvor: Sputnjik

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE