Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  18 novih vozova

  Srbija voz: Jedan „Soko“ oštećen, očekuje se izveštaj proizvođača

  Preduzeće Srbija voz saopštilo je da je prilikom redovnog tehničkog pregleda prošle nedelje, na jednoj elektromotornoj garnituri serije utvrđena neispravnost na gazećoj površini točka, usled udarca u predmet na koloseku.

  U saopštenju navode da će konačan uzrok nastalog oštećenja biti moguće ustanoviti tek nakon reprofilisanja točkova i detaljne analize i ispitivanja.

  „Preventivno je nakon uočenih oštećenja na prvom vozu svakodnevno vršena kontrola točkova na ostalim eleltromotornim garniturama. Kako se elekromotorne garniture nalaze u garantnom roku, Srbija Voz očekuje zvaničan izveštaj proizvođača voza“, navode iz tog preduzeća.

  Kazali su da je nabavka elektromotornih vozova serije 410/418, proizvođača Štadler, Švajcarska, izvršena u skladu sa zakonskim procedurama, a da se Srbija nije obavezala na kupovinu vozova.

  „U zavisnosti od potreba saobraćaja, biće planirana nabavka novih elektromotornih garnitura. Nabavka vozova biće potrebna kada se bude uspostavila linija brze pruge od Beograda do Subotice, odnosno dalje do Budimpešte“, naveli su iz Srbija voza.

  voz

  Demokratska stranka (DS) zatražila je ranije od rukovodstva Železnica Srbije i Srbija voza da se javno izjasne o informacijama po kojima je „na još jednom“ vozu Soko utvrđeno „havarijsko oštećenje“ čime je, po navodima DS, izbačen iz upotrebe i drugi voz koji saobraća brzom prugom Beograd-Novi Sad.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE