"PROPAO" konkurs za KOVID bolnicu: Traženo 1.143, zaposleno tek 216

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “PROPAO” konkurs za KOVID bolnicu: Traženo 1.143, zaposleno tek 216

  Klinički centar Vojvodine zaposliće u novoj kovid bolnici na određeno 216 medicinara koji su primljeni putem konkursa, a na kojem se tražilo 1.143 medicinska radnika.

  Čini se da odaziv na konkurs nije bio zadovoljavajući po svim kategorijama medicinara za kojima se traga.

  Konkretno, putem konkursa se tražilo 20 specijalista interne medicine, a primljeno je njih dvoje. Primljeno je petoro specijalista radiologije na 16 otvorenih mesta, dok je primljen samo jedan infektolog na poziciju za osam izvršilaca.

  Popunjena su dva od četiri mesta za specijaliste opšte hirurgije, jedan specijalista laboratorijske medicine na dva slobodna mesta, kao i jedan neurolog na poziciji na kojoj su planirana četiri neurologa.

  Popunjene su sve 32 pozicije za doktore medicine, kao i jedna pozicija za magistra farmacije i šest pozicija za medicinske biohemičare. Popunjene su i pozicije za farmaceutske tehničare – njih 10 je zaposleno na šest meseci.

  Primljena je i 71 medicinska sestra, ali se konkursom tražilo njih 811. Uposleno je i traženih 30 fizioterapeutskih tehničara.

  Pregledom traženih i popunjenih pozicija vidljivo je da će kovid bolnici, na duži ili kraći vremenski period, nedostajati 927 medicinara na različitim pozicijama. Njih ustanova može da zaposli i u narednom periodu, dok se sada primljenim na određeno ugovori mogu produžavati.

  Klinički centar Vojvodine je na odvojenom javnom oglasu tražio i 142 administrativna radnika na rad do tri meseca. Rezultati tog oglasa još uvek nisu javni.

  U Kliničkom centru Vojvodine nisu odgovorili na pitanja 021.rs o broju prijavljenih kandidata za rad u novoj kovid bolnici, te koliko kandidata nije ispunilo uslove.

  Kovid bolnica trebalo bi da bude završena do 1. septembra. Uređenje okoline nove ustanove na Mišeluku Grad je završio pre dve nedelje.

  Izvor: 021

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE