Zaposleni insistirali na istini: U Amazonu 20.000 zaraženih

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zaposleni insistirali na istini: U Amazonu 20.000 zaraženih

  Amazon je saopštio da je skoro 20.000 zaposlenih u toj kompaniji u Sjedinjenim Američkim Državama testirano pozitivno ili se pretpostavlja da je bilo pozitivno na COVID-19.

  Međutim, ova kompanija za elektronsku trgovinu, koja je prvi put otkrila podatke o zaposlenima koji su zaraženi koronavirusom, istakla je da je stopa zaraženosti njenih zaposlenih znatno ispod stope zaraženosti u američkoj populaciji.

  Amazon je ove podatke objavio nakon višemesečnog pritiska zaposlenih u toj kompaniji i pojedinih radnih grupa koji su pozivali na objavljivanje podataka o broju zaposlenih zaraženih virusom COVID-19.

  Amazon je naveo da je podatke objavio kao deo napora da informiše zaposlene i da podeli detalje i najbolje prakse sa vladama i drugim kompanijama.

  “Nadamo se da će i druge velike kompanije objaviti svoja detaljna saznanja i stopu zaraženosti jer će to pomoći svima nama”, naglasila je kompanija.

  Amazon smatra da, kada je reč o pandemiji, kompanije ne bi trebalo da se takmiče, već da pomažu jedna drugoj.

  Amazon je naveo da je kompanija ispitala podatke od 1. marta do 19. septembra o 1,37 miliona radnika Amazona i Whole Foodsa širom SAD i uporedila ih sa podacima o stopi zaraženosti koronavirusom u općoj populaciji, koje je za isti period izneo Univerzitet Johns Hopkins.

  Na osnovu te analize proizilazi da bi, ako bi zaraženost među zaposlenima u Amazonu i kompaniji Whole Foods bila ista kao ona u opštoj populaciji, među zaposlenima bila 33.952 potvrđena slučaja infekcije.

  Kako je naglašeno, to je 42 posto više od stvarne stope zaraženosti među zaposlenima u Amazonu.

  Kompanija je takođe navela da sprovodi hiljade testova dnevno, a da će do novembra dnevno raditi 50.000 testova na 650 lokacija.

  Izvor: Agencije

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE