Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Branimir Nestorović

  Prijava UPK protiv dr Nestorovića: KRŠI KODEKS lekara

  Udruženje Ujedinjeni protiv kovida podnelo je Prvostepenom sudu časti Lekarske komore Beograd prijavu protiv bivšeg člana Kriznog štaba, pulmologa Branimira Nestorovića zbog, kako su naveli, povrede Etičkog kodeksa Lekarske komore Srbije.

  Nestorović je, kažu Ujedinjeni protiv kovida, sve vreme pandemije virusa korona, kao član Kriznog štaba i u ličnom svojstvu „iznosio brojne naučno i stručno neistinite i nedokazane tvrdnje, davao profesionalno neutemeljene savete i prenosio poluistine“.

  „To je činio kontinuirano i uporno, počev od prve objave državnog vrha i pojedinih članova Kriznog štaba o epidemiji koja je zahvatila i Srbiju, kada je tvrdio da se radi o bezopasnom virusu, upućujući naročito ženski deo auditorijuma u evropsko žarište epidemije, u Milano radi šopinga. Nastavio je nešto kasnije sa tvrdnjama da virus korona ne može zaraziti decu, niti osobe mlađe od 40 godina, iako su izveštaji relevantnih međunarodnih organizacija tvrdili i dokazali suprotno“, stoji u prijavi.

  Ocenili su da su „neprofesionalne i neistinite izjave Nestorovića kulminirale početkom februara tvrdnjama u jednom tabloidu da je „sve sa koronom izmišljeno, da testiranje ne vredi ništa, kao ni vakcinacija“ i da se od kovida „ne umire“.

  „Ovim svojim izjavama i tvrdnjama, kao i drugim koje su detaljno opisane u prijavi Prvostepenom sudu Lekarske komore Beograd, doktor Nestorović je grubo, štaviše osiono povredio brojne odredbe Etičkog kodeksa“, naveli su iz udruženja Ujedinjeni protiv kovida.

  Ovo, inače, nije prva podneta prijava protiv Nestorovića.

  Izvor: Beta

  Foto: Youtube/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE