Preduzetnici traže ostavku Darije Kisić Tepavčević

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Preduzetnici traže ostavku Darije Kisić Tepavčević

  Udruženje “Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije” zatažilo je danas ostavku Darije Kisić Tepavčević na sve funkcije jer, kako navode, neprofesionalnim delovanjem u Kriznom štabu uništava radna mesta što je suprotno funkciji ministra za rad. 

  “Očekujemo da gospođa Darija Kisić Tepavčević podnese ostavku na sve funkcije zbog sukoba interesa jer svojim neprofesionalnim delovanjem u kriznom štabu uništava radna mesta što je suprotno funkciji ministra za rad čija je dužnost da stvara radna mesta, kao i zbog afere i boravka u ugostiteljskom objektu dok su ostali ugostiteljski objekti bili zatvoreni”, navode u saopštenju.

  Udruženje zahteva od Kriznog štaba “da prestane da etiketira ugostitelje kao dežurne krivce iako su primenili sve epidemiološke mere da bi skrenuli pažnju sa fabrika i krcatih autobusa i gondola”.

  Udruženje navodi ida očekuje izveštaj inspekcije o kontroli mere “jedna osoba na devet kvadratnih metara u hipermarketima i gradskom prevozu”.

  To udruženje zatražilo je danas od Vlade Srbije niz mera kojima bi se ublažile posledice odluke Kriznog štaba o zabrani rada pojedinih delatnosti, medju kojima su nadoknada zarada i otpis poreza.

  “S obzirom na još jednu štetnu, diskriminatorsku, naučno i pravno neutemeljenu odluku Kriznog štaba o zabrani rada ugostitelja i drugih privrednika zahtevamo da se po hitnom postupku primeni Uredba o uslovima i kriterijumima uskladjenosti državne pomoći radi otklanjanja ozbiljnog poremećaja u privredi, prouzrokovanog epidemijom zarazne bolesti kovid – 19”, navodi se u saopštenju.

  Traži se da se, u najkraćem roku otpišu porezi i doprinosi svima koji su onemogućeni da rade, ugostiteljima, igraonicama, perionicama, ćumuranama, turističkom sektoru, organizatorima dogadjaja sa pratećim delatnostima…

  Udruženje traži i da se privrednicima u tim sektorima nadoknade svi fiksni troškovi od početka pandemije do danas, kao i 80 odsto troškova za plate za 12 meseci.

  Među zahtevima su i ukidanje parafiskalnih nameta i smanjenje poreza na dodatu vrednost (PDV) na hranu i piće sa 20 na pet odsto u naredne dve godine.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/Ministarstvo za rad

  What's your reaction?

  Komentari

  • Zarko

   Ministarka za rad na dve funkcije, ajd i to moze se razumeti u srbistanu ali na dve KONTRADIKTORNE hahaha

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE