Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Predsednik uverava: Ove zime BEZ POSKUPLJENJA struje i gasa

  Predsednik Aleksandar Vučić istakao je da Srbija proizvodi dovoljno struje za svoje potrebe i da ne zavisi od uvoza, kao i da cene struje i gasa ove zime neće porasti.

  Vučić je istakao da su cene gase i struje povezane.

  „Rešavamo pitanje robnih rezervi, to moramo da pojačamo. Moramo povećati rezreve hrane i za vojsku, kao i rezrve nafte, hrane, pšenice, kukuruza, imamo dobre prinose“, istakao je predsednik Vučić.

  On je dodao da je Srbija spremna da širi gasno skladište i kupi dodatnu količinu gasa.

  Nadamo se da će srbija u prvom kvartalu 2023. godine da ima veliku prednost u odnosu na sve druge kada je u pitanju struja. Ni Hrvatska nema dovoljno struje. Država služi da ne bi svaki građanin brinuo o tome. Cena struje i gasa neće porasti. Nama to nije problem, kapaciteti su nam problem, da li ćemo da imamo dovoljne količine, dodao je Vučić.

  Kako je dodao, Srbija ima ugovorene količine gasa sa Ruskom Federacijom na godišnjem nivou.

  „Mi moramo da nabavimo dodatnih 300 miliona kubnih metara gasa. Oko Svetog Nikole ili katoličkog Božića očekuje se da bude hladno i trošiće se mnogo više gasa. Ostaje nam da to nabavljamo na tržištu, a gasa nema i kada ga ima na berzi morate da ga platite 1.205 dolara. Zamislite da nam ovo traje godinu i po dana ili dve“, naveo je Vučić.

  Cene struje i gasa se, kako objašnjava, neće menjati zahvaljujući dogovoru sa Putinom i zbog obnove Tenta B1.

  Ni Nemci nisu izbacili ugalj, a Englezi čim im je zafalilo, odmah su podigli sve termoelektrane na ugalj. Moraćemo da podižemo obnovljive izvore energije, a gde da ih podignemo, kada nigde ne možete da podignete hidrocentralu, rekao je.

  Vučić OTPISAO Grčića, a KRIVICU ministarke ne vidi

  Izvor: Blic, Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE