Potpisan ugovor za gondolu, muke sa švercerima u GSP

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Potpisan ugovor za gondolu, muke sa švercerima u GSP

  Projekat gondole je sve bliži realizaciji jer je potpisan ugovor sa izvođačem radova, istakao je gradonačelnik Zoran Radojičić gostujući u Beogradskoj hronici.

  Uplaćen je avans izvođaču radova koji je predviđen uslovima plaćanja po ugovoru. Kreće priprema projektno-tehničke dokumentacije neophodna za dobijanje građevinske dozvole, a zatim sledi realizacija sa rokom od 275 dana, tako da smo sada korak bliži tome da do kraja sledeće godine imamo gondolu.

  S obzirom na činjenicu da će povezati Kalemegdan sa Ušćem, ona će biti nova turistička atrakcija i moderan vid prevoza u regionu, rekao je gradonačelnik.

  Govoreći o renoviranju stambenih zgrada u Beogradu kojima je potrebna popravka lifta, krova ili fasade što će biti velika investicija za stanare, Radojičić je podsetio da građani u poslednje tri godine imaju mogućnost da na 60 jednakih rata plaćaju rešavanje dugogodišnjih problema.

  To su problemi koje moramo partnerski rešavati, kako stanari tako i grad koji će posredovati sa kreditorima u traženju najboljih mogućih uslova, ukazao je on.

  Radojičić je naglasio i važnost takozvanih energetskih pasoša stambenih zgrada. On je objasnio da i pored toga što Grad nema zakonsku obavezu, traži način da pomogne vlasnike stambenih objekata u sprovođenju mera energetske efikasnosti u cilju obezbeđivanja većeg komfora življenja, ušteda u potrošnji energenata i smanjenja računa domaćinstva.

  Govoreći o gradskom prevozu, Radojičić je istakao da samo preduzeće traži reorganizaciju i racionalizaciju, te da se sledeće godine planira kupovina 200 autobusa, od toga 80 ekološki prihvatljivih.

  Podatak o tome da svega 30 odsto građana plaća kartu je zabrinjavajući i moramo ga zajednički rešavati. Da bismo imali efikasniji gradski prevoz, mora se povećati broj ljudi koji plaća kartu. Zato ćemo kompanijama omogućiti pogodnosti za kupovinu pretplatnih karata za zaposlene, istakao je gradonačelnik.

  Izvor: Danas

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Komentari

  • jadranka

   morate povecati kvalitet prevoza, vozila su stara, prljava, linije neredovne, pa tek onda da pricamo o naplati karata. ja se osecam iskorisceno kada platim kartu u prepunom vozilu sa prljavim sedistima

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE