Zakerberg najveći gubitnik, a Bezos dobitnik

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zakerberg najveći gubitnik, a Bezos dobitnik

  Mnogi milijarderi izgubili su deo svog bogatstva zbog veoma turbulentne godine, a najveći gubitnik među njima je direktor kompanije “Fejsbuk” Mark Zakerberg koji je zbog skandala i lošeg publiciteta “lakši” za 18,7 milijardi dolara, piše magazin Forbs.

  Sa druge strane, direktor kompanije Amazon Džef Bezos najveći je dobitnik, jer ovu godinu završava bogatiji za 27,9 milijardi, odnosno sa ukupnim bogatstvom od 126,2 milijarde dolara.

  Bezosa u stopu prati japanski milijarder Tašadi Janaji, koji je zahvaljujući svojim akcijama kompanije Uniklo ostvari veću zaradu za sedam milijardi dolara.

  Na trećem mestu najvećih dobitnika nalazi se izvršni direktor naftne kompanije Lukoil Vagit Alekperov, koji je ostvario dobit od 4,6 milijardi dolara.

  Na listi gubitnika, Zakerberga prati Amanasio Ortega, osnivač kompanije Inditeks koja je odgovorna za brendove kao što su Zara, Berška i Masimo Duti, koji je izgubio 16,2 milijarde dolara, što je uzrokovanim lošim poslovnim izveštajima.

  Ove godine se od 14 milijardi dolara oprostio i Džordž Šefler, osnivač Šefler auta, a kako navodi Forbs, pad prodaje automobila u Evropi i Kini “očigledno je uticao na proizvođaca guma i auto delova”.

  Izvor: Agencije

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE