Poslodavci očekuju da ministar ispuni obećanje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Poslodavci očekuju da ministar ispuni obećanje

  Predsednik Unije poslodavaca Srbije (UPS) Nebojša Atanacković očekuje da ministar finansija Dušan Vujović ubrzo predloži zakon koji bi smanjio broj i ujednačio parafiskalne namete i njihove cene za privredu.

  On je za agenciju Beta rekao da je teško verovati da se “to decidno obećanje neće ostvariti” i da se neće na taj način umanjiti opterećenje za privredu, dodajući da je to dogovoreno i na Socijalno-ekonomskom savetu.

  “Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) je utvrdila da postoji oko 400 raznih dažbina koje privreda plaća, a prema našem istraživanju postoji čak 490 nameta”, rekao je Atanacković.

  Nelogično je da, kako je rekao, overa ugovora košta različito, prema njegovoj vrednosti, a ista je vrsta posla i radi ga isti službenik.

  Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je u septembru prošle godine da se radi na novom zakonu o parafiskalnim nametima, koji će objediniti sve namete za privredu.

  “To će biti matrica za celu Republiku i na nivou svake lokalne samouprave, tako da će svaki investitor, strani i domaći, znati šta ga i kada čeka i koliko treba da plati, od ekoloških taksi do nekih lokalnih doprinosa”, rekao je tada Vujović.

  Atanacković je istakao da je za privredu veliki problem i što se komunalne usluge naplaćuju za privredu po jednoj ceni, a za građane po drugoj.

  “Frizerski salon ili bilo koja druga firma u nekim opštinama i gradovima u Srbiji plaća vodu tri puta skuplje nego građanin iako su u istoj zgradi, što je nelogično”, rekao je on.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE