Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Poskupljenje struje za preduzeća i njegove posledice

  Preduzećima u Srbiji, koja struju kupuju od Elektroprivrede Srbije od januara 2019. godine, računi za električnu energiju biće veći za 20,2 oodsto. Nebojša Atanacković iz Unije poslodavaca Srbije za N1 ocenjuje da je toliko poskupljenje nekontrolisano.

  Informacija o poskupljenju stigla je prethodnih dana, tako da ovim potrošačima nije ostavljeno vremena ni da ukalkulišu novo poskupljenje u proizvode koje mahom izvoze, a kamoli da obaveste svoje kupce o poskupljenju.

  Atanacković je kazao da je ovo poskupljenje, zajedno sa prošlogodišnjim takođe od 20 odsto, sad već znatno povećanje.

  „Značajno će biti za pojedine privrednike, jer ima delatnosti gde cena električne energije učestvuje sa ogromnim procentom, i oni će biti u težoj situaciji nego što su bili“, kazao je Atanacković.

  Kako je ocenio, privredi treba olakšati poslovanje, a ovo poskupljenje tome ne doprinosi.

  Upitan da li ono utiče na poslovanje i da li ga ugrožava, Atanacković je odgovorio potvrdno i upozorio da će neka preduzeća biti „između čekića i nakovnja“.

  „Mi ne možemo da se oslanjamo na to da možemo da pratimo struju onoliko koliko mogu da plate privrednici u razvijenim evropskim zeljama jer su kod nas svi uslovi značajno drugačiji. Imaući u vidu da je to državno preduzeće, bilo bi neohodno da država ima uticaj da se u toj meri ne povećavaju cene električne energije“, rekao je.

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE