Delta Planet u Varni i Banjaluci, Beograd još čeka

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Delta Planet u Varni i Banjaluci, Beograd još čeka

  Projekat izgradnje tržnog centra Delta Planet na beogradskoj Autokomandi postoji već šest godina, a oko 4 godine se čekaju dozvole za njegovu izgradnju.

  Dok čeka da joj se vrata otvore na domaćem tržištu, Delta bez poteškoća posluje na prostoru Evropske unije – u Sloveniji je izgradila hotel, a u bugarskom gradu Varna gradi jedan od najvećih tržnih centara na tom tržištu.

  Generalna direktorka Delta ril estejta Zorana Ždrale Burlić kaže da je sve spremno za izradnju objekta u Beogradu, samo da stignu neophodne dozvole,

  “Delta Planet na Atokomandi može da zaživi, mi smo spremni. Mi smo uradili kompletan projekat, obezbedili smo i finasiranje.  Najveći problem je volja Grada.”, kzala je Ždrale Burlić za BIZLife.

  Dodaje da su razgovori već obavljebni i sa zakupcima, koji pokazuju izuzetno interesovanje za taj projekat.

  “To su neki brendovi koji još nisu prisutni koji nas zovu i kažu odvojite nam 4.000 ili 5.000 kvadrata”, kazala je Ždrale Burlić.

  Delta Planet u Beigradu prema projektu treba da ima dva nivoa i 200.000 kvadrata.A od trenutka dobijanaj svih dozvola rok za izgradnju bio bi dve godine.

  U međuvremenu Delta lakše dolazi do neophodnih dozvola u Evropskoj uniji.

  “Za 18 mesci završeno je sve što se tiče izgradnje hotela u Ljubljani, koji je sada jedan od zaštitnih znakova grada”,

  Delta ril estejt (Delta Real Estate), deo beogradskog Delta holdinga zajedno sa bugarskom firmom AP Invest u Varni 28. marta iduće godine otvoriti Delta Planet mol.

  Ta investicija Delte i AP investa u drugi najveći tržni centar u Bugarskoj je u vrednosti 120 miliona evra i do sada je izdato 88,3 odsto prodajnog prostora, rečeno je novinarima u Sofiji. Tržni centar ima 110.000 kvadrata i za trećinu je veći od Delta sitija u Beogradu.

  U njemu će pored hipermarketa Bila biti i 200 radnji gde će se prodavati poznati svetski brendovi, kao i 12 bioskopskih sala i veliki prostor sa raznim sadržajima za zabavu dece i porodice.

  Delta je spremna i za izgradnju šoping mola u Nišu, kao i za  izgradnju poslovnog centra kompanije, Delta centra. U međuvremenu, otvaranje tržnog centra koji je Delta izgradila u Banjaluci zakazano je, kako je rekla Ždrale Burlić, za 21. mart.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE