Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Posao, Apple

  Odredite prioritete: 5 saveta kako da odvojite PRIVATNO VREME i posao

  Rad u kancelariji i rad na daljinu mogu doneti različite životne stilove zaposlenima. Rad na daljinu je pogodniji jer kombinuje posao i slobodno vreme. Posao ne bi trebalo da bude glavni fokus u životu i preporučljivo je baviti se drugim stvarima. Evo nekoliko načina da koristite lični kalendar da biste odredili prioritete uprkos obavezama na radnom mestu.

  1. Napravite blok ličnog vremena

  Morate raditi određeni broj sati svakog dana u skladu sa vašim ugovorom. Ali van njih, dajte sve od sebe da u potpunosti izbegnete posao. U suprotnom, provodite manje vremena sa dragom osobom. Možete sebi pomoći da odvojite ovo vreme tako što ćete kreirati vremenske blokove posebno posvećene kućnom životu. Ovo je možda sve što je potrebno da se napravi razlika, čak i ako je efekat za vas čisto psihološki.

  Različite platforme kalendara pružaju različite načine za vizuelizaciju vašeg rasporeda. Međutim, većina predstavlja vremenske periode kao pravougaone blokove. Ovo je jedan od razloga zašto se ovaj metod naziva „vremensko blokiranje“ . Ne morate razmišljati o poslu u ovom trenutku jer je on ili već uračunat ili će biti naknadno. To je odličan način da sistematizujete svoj dnevni red, piše Entrepreneur.

  2. Preusmerite radnu komunikaciju dok ste van dužnosti

  Da biste olakšali sebi vremenske blokove, možete osmisliti sistem za preusmeravanje radnih komunikacija dok niste na poslu. Na primer, prisutne kolege mogu biti vaša tačka kontakta kojima drugi mogu da se obrate sa upitima koji su obično upućeni vama. U programima kalendara koji to dozvoljavaju, možete podesiti alternativne kontakte u okviru svog naloga za ovu svrhu. Na ovaj način, ljudi kojima ste potrebni mogu biti odmah upućeni na vašu tačku kontakta nakon što vas pozovu.

  dao otkaz

  sastanak, posao, pixabay

  Ako to ne uspe, unapred obavestite ljude da nećete biti dostupni i čvrsto se držite toga. Kao što je ranije pomenuto, posao nije vaš jedini prioritet i stoga ne treba da stoji ispred vašeg ličnog života. Sve što je u vezi sa poslom može da sačeka do sledećeg dana — a ako ne može, trebalo bi da budete plaćeni za to.

  3. Isključite obaveštenja o radu tokom slobodnog vremena

  Na kraju, ne morate da radite nijednu od ovih stvari ili čak da se obraćate drugima. Ako kolege ne poštuju vaše radno vreme, saopštenje o vašoj nedostupnosti može pomoći. Na kraju, to će sprečiti veću glavobolju ako isključite obaveštenja posle posla. Čak i ako ste delimično dostupni, ne želite da vas stalno vraćaju u kancelariju sa svakim obaveštenjem.

  Zgodna alternativa je da imate odvojene radne i lične uređaje, pri čemu je prvi jedini primalac obaveštenja o poslu. Ali, naravno, nemaju svi poslovi postavljeno radno vreme, a vaš može zahtevati da budete dežurni tokom dužeg vremenskog perioda. U ovom slučaju, možete se fizički odvajati od uređaja za posao tokom vremena sa drugom osobom.

  Posao

  Posao (Pixabay)

  4. Podesite automatske odgovore za događaje van radnog vremena

  Još jedan način da svoje vreme sačuvate je da vaš kalendar automatski odbija događaje posle radnog vremena. Na ovaj način ne morate ništa da radite aktivno. Ako ste zaista potrebni, pošiljalac se može obratiti lično. Ali, opet, ovo stvara namenski filter koji deluje u pozadini vašeg rada. I što je proces čvršće postavljen, drugima je teže da zaobiđu vaše lične vremenske granice.

  Možete podesiti određene dane i vreme za automatizaciju tako da se to ne dešava univerzalno. Na primer, ako imate sastanak petkom uveče, možete ga aktivirati tek tada. Ako gledate film svake večeri od 20 do 22 sata možete učiniti da vaš kalendar izbegava samo taj period. Šta god najbolje radi za vas i vaš balans između posla i privatnog života je idealno.

  Mladi

  Posao, softverska kompanija (Pixabay)

  5. Neka vaš raspored bude transparentan

  Konačno, možda će vam biti najjednostavnije da svoj raspored učinite javno dostupnim kako bi kolege mogle da ga razmotre. Stavite vezu u svoju e-poštu i druge potpise poruke tako da svako ko vas kontaktira može da je vidi. Označite svoje prethodno napravljene vremenske blokove onoliko precizno koliko vam je potrebno, uključujući prirodu vremena, nefleksibilnost itd.

  Možda bi bilo od pomoći da koristite raspored kako biste sami ostali na pravom putu i bili transparentni. Možete da zakažete događaje direktno u njemu, kao što su večere ili koncerti, kako biste zadržali njihov značaj za vas. Ništa vam neće olakšati određivanje prioriteta vašeg ličnog vremena nego da budete otvoreni, ali i čvrsti po pitanju svog rasporeda.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE