Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nevakcinisani, dolazak na posao

  U Nemačkoj ZABRANILI nevakcinisanima da dođu na posao

  U Brandenburgu, u Nemačkoj, prvi put u zdravstvenom sektoru uvedena je zabrana ulaska za dvoje zaposlenih koji nisu vakcinisani protiv korona virusa. Na taj način sprečeni su da dođu na posao.

  Portparol Ministarstva zdravlja u Potsdamu potvrdio je u nedelju da su ovo prva dva slučaja u saveznoj državi kojima je zabranjen ulazak u bolnicu jer nisu vakcinisani.

  Vakcinacija protiv korone je obavezna za medicinsko osoblje od sredine marta.

  Kako prenosi Markiš Odercajtung, okrug Oder-Spre saopštio je u petak da je zabrana ulaska uvedena za dve osobe krajem juna. Ni ubuduće ne žele da se vakcinišu protiv korone.

  Vakcina

  Vakcina (Pixabay)

  Pošto je rukovodstvo ustanove saopštilo da je angažovalo adekvatan zamenski kadar, nema manjka kadrova i razloga za još jedno oslobađanje od obavezne vakcinacije.

  Sredinom marta zaposleni u domovima za stare i na klinikama, u ordinacijama i klinikama, babice, maseri i fizioterapeuti morali su da dokažu da su u potpunosti vakcinisani protiv korona virusa ili da su se nedavno oporavili od korona virusa.

  Ako nema dokaza, ustanova mora da obavesti zdravstvenu službu, piše Feniks Magazin, a prenosi N1 info. Pogođenim može biti zabranjeno da uđu na radno mesto ili da nastave sa radom. Postoji izuzetak za osobe koje se ne mogu vakcinisati iz zdravstvenih razloga.

  Izvor: N1 info

  Foto: Unsplash, Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE