Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Baš su im potrebni vozači, kad moraju da ih „love“ u gradskom prevozu (FOTO)

  Nedostatak radne snage i u Srbiji je odavno hroničan problem, naročito kada je reč o određenim profesijama, poput vozača, pa se firme praktično „otimaju“ za nedostajuće kadrove i za to koriste sva moguća sredstva.

  Poznato je da Srbiji, između ostalog, manjka vozača, jer mnogi odlaze u inostranstvo gde su i uslovi i zarada daleko bolji. A kolika je pomama za radnicima pokazuje i jedan detalj iz gradskog prevoza u kojem je nalepljen oglas kojim transportna firma traži vozače.

  Dakle, oglasom poput onih kojim se izdaju stanovi ili prodaje zimnica, nalepljenim na zaštitno staklo u jednom gradskom autobusu, ova firma kao da direktno pokušava da „preotme“ vozače gradskom prevozu ili, naravno, da ih pronađe među putnicima.

  foto: BIZLife

  Uz opis tražene profesije, pored najosnovnijih generalija, kao što su naziv firme i broj telefona, naknadno je dopisano i kratko „uputstvo“ za potecnijalne kandidate koje glasi: „Tražite Božu“. Istina, ne garantujemo da Boža nije neki duhoviti putnik koji se sam dopisao u trenutku dokolice tokom „klackanja“ u saobraćajnom špicu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE