Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Venera Aleksandra PAnić

  HOROSKOP: Kako možete da zaradite novac bez mnogo izazova?

  Piše: Aleksandra Panić, vlasnica studija za razvoj kreativnosti, joge i astrologije Flower Moon Practice

  Aleksandra Panić, astrolog

  Aleksandra Panić, astrolog

  Nemoguće je dati jednostavan astrološki odgovor na pitanja u vezi sa bogatstvom. Razlozi su mnogobrojni. Na prvom mestu je, svakako, mnogoznačnost samog pojma ’bogatstvo’. Da li je merljivo novcem, ili iskustvom, ili emocijama? U čemu je taj novac sadržan: pokretnostima ili nepokretnostima, brojevima na računu banke ili u kriptovalutama?

  Međutim, kada iz natalne karte individue ili kompanije izdvojimo samo Veneru i analiziramo je kroz kuće i sazvežđa, dobićemo odgovore na dva važna pitanja:

  Koji je naš idealni izvor prihoda ili kako možemo da zaradimo novac bez mnogo izazova?; Šta je to na šta smo skloni da potrošimo novac (čak i kada ga nemamo)?.

  U svojoj suštini – novac nije ništa drugo do energija. Energija je, po svojoj prirodi, protočna. Onog trenutka kada shvatimo da je novac energija, te da traži svoj neometani tok – moći ćemo da ga navedemo na pravi smer.

  Pogledajte u kom se sazvežđu nalazi Venera u vašoj natalnoj karti ili karti vašeg biznisa, pa pročitajte dalja objašnjenja. Natalne karte možete izračunati na sajtu www.astro.com

  Venera u Ovnu ili Škorpiji oseća se zavisnom od uticaja i volje drugih. Preuzevši aktivnu energiju Marsa, Venera u Ovnu ili Škorpiji neguje zdrav takmičarski duh: novac za nju postaje nagrada, a zarada najvažnija životna utakmica. Često Venera u Ovnu sjajno započinje projekte, ali ne uspeva da ih razradi ili održi, a Venera u Škorpiji gubi kontrolu nad dugovima, rashodima i poreskim obavezama. Ukoliko imate Veneru u jednom od ova dva znaka, a da pri tome nije dobro aspektovana od drugih planeta, znači da će joj trebati kvalitetna energetska suplementacija. Oslonite se na pomoć povoljnih tranzita Marsa ili Jupitera i tako planirajte i projektujte zarade i ulaganja.

  Venera u Ovnu je impulsivni kupac, u biznisu uvek kockar, a loše aspektovana od strane Jupitera ili Neptuna – često i rasipna. Venera u Škorpiji kupuje iz kredita i kupuje deonice. Sa iskrenom strašću pristaje na nepromišljena ulaganja.

  Venera u Biku ili Vagi je kod kuće i bez imalo truda privlači pažnju i energiju. Veneru u Biku privlače čulna zadovoljstva: hrana, piće i različita telesna uživanja, što može da predstavlja i izvor novca i trošak. Mnogi poznati kuvari i vlasnici restorana imaju Veneru u Biku. Ali je imaju i zlatari, vlasnici spa centara, luksuznih hotela, salona za ulepšavanje. Venera u Vagi uživa u vizuelnim umetnostima, plesu, muzici, modi. Venera u Vagi zarađuje kroz umetnost ili trgovinu umetničkim delima, u modnoj i estetskoj industriji, ali i plastičnoj hirurgiji. Novac troši na uživanje i umetnost, ali i na ugled i izgled.

  Venera u Blizancima je talentovana za zaradu kroz komunikaciju: od književnosti i novinarstva do učenja stranih jezika; od marketinga do turizma i saobraćaja. Pronalazi zadovoljstvo u razmeni informacija, brbljiva je i suviše otkriva o sebi, drugima, kompaniji, finansijama. Venera u Blizancima ne ume da postavi ili održi jasne granice između prijatelja i saradnika, kolega i ljubavnika, članova porodice i poslovnih partnera. Ako je vašoj Veneri u Blizancima dvosmislenost zabavna, budite spremni na to da drugima nije.

  Veneru u Raku karakteriše nežna duša uvijena u naizgled tvrdu spoljašnost. Najsrećnija je kada gradi biznis i partnerstvo u kome se oseća kao kod kuće. Da bi se Venera u Raku otvorila, potrebno je da se oseća bezbedno. Štaviše, zbog potrebe za sigurnošću, Veneru u Raku privlače poslovi koji dugima pružaju sigurnost: od dizajna enterijera do projektovanja i postavljanja sigurnosnih sistema. Svaki biznis koji nudi neku vrstu zaštite ili osiguranja idealan je vid zarade za Veneru u Raku. Ona ne voli velika ili nepromišljena ulaganja, ne ulazi u kredite koji zahtevaju hipoteku. Svoju sigurnost nikada ne stavlja na kocku.

  Veneri u Lavu dajte krunu! Ona je rođena za presto. Ukoliko joj zarada ne dolazi od bavljenja umetnošću, Venera u Lavu nesvesno traži pozornicu i publiku na radnom mestu. Dobar je lider jer je vedrog duha i pozitivnih pogleda na svet. Saradnici je vole i poštuju, uz zdravu dozu straha. Ipak je ona kraljica u svojoj sredini, a kraljičina reč je poslednja. Venera u Lavu lako zarađuje u poslovima koji se odnose na zabavu odraslih, ali i na edukaciju i zabavu dece. Sjajna je i u PR-u, kao i u organizovanju događaja, o kojima će se pričati. Slabe tačke su joj jednostavnost i umerenost. Često se odvažno odluči da „igra na sve ili ništa”.

  Venera je u Devici u svom padu, što znači da teško dostiže svoj potencijal. Uvek joj nešto nedostaje, a za to često krivi druge. Novac nikada ne zarađuje lako, ali je štedljiva. Energija Venere u Devici usmerena je ka rešavanju problema i pružanju usluga. Praktična je i organizovana, ali ne poseduje empatiju i osećaj za druge. Svoju svrhu, kao i zaradu, pronalazi u uslužnim delatnostima. Međutim, Venera u Devici je opsesivno usmerena ka detaljima koji su njoj bitni i zato veoma često ne sagleda širu sliku situacije, a ni tuđe želje i potrebe. Kao lider, često nije omiljena. Egzaltirana Venera u Ribama savršen je partner za Veneru u Devici.

  Venera u Strelcu je uvek u pokretu: putuje, uči, istražuje. Povezana je sa putovanjima, otkrićima i filozofijom. Veneru u Strelcu privlače istraživanja, digitalni nomadizam i raznorazni nestašluci. Ništa je ne uzbuđuje više od dobrog smisla za humor. Komedija i kabare joj omogućavaju lake zarade. Strelac je izmislio avanturu, te avantura predstavlja i veliko uzbuđenje za Veneru u Strelcu. Kada dobije poziv, ona je već otišla. Ako vi ili vaš biznis imate Veneru u Strelcu, ne prihvatajte i ne postavljate fiksno radno vreme i ne trošite novac na poslovni prostor. Biznis je, kao i sve u životu, pokretna avantura.

  Veneru u Jarcu više privlači uspeh nego sâm novac, i to uspeh koji se meri priznanjima, dobrim recenzijama, zadovoljnim klijentima, ličnom promocijom. Ona ne pristaje na prosek – svakog dana mora da bude bolja od jučerašnje verzije sebe. Lični napredak i growth-mindset je ono u čemu je najbolja i na čemu može da zaradi. Uloge mentora i strateškog planera su za nju izmišljene. Logično je da novac troši na edukaciju koja će joj omogućiti da sutra pobedi jučerašnju sebe.

  Venera u Vodoliji je progresivna, neobična i nekonvencionalna. Njena interesovanja su usmerena ka reformisanju sistema. Gravitira prema ekscentričnim, slobodoumnim i buntovnim pojedincima koji sa njom mogu da iznesu reformu. Venera u Vodoliji postavlja i održava biznise koji nude sasvim drugačiji način poslovanja ili koji su spremni da reformišu stari. Sjajno se snalazi u novomedijskim umetnostima i digitalnom marketingu. U stanju je da zaradi bogatstvo preko aplikacije. Kada je u pitanju trošenje novca, već možete da zamislite da će i njeni rashodi biti vezani za internet. Ovakva Venera može da kupi čak i kuću preko Instagrama.

  Venera u Ribama je egzaltirana, što znači da u ovom znaku treperi na najvišoj mogućoj vibraciji. Pronalazi lepotu u svemu, a posebno u kreativnim delatnostima, kao što su muzika, dizajn i umetnost. Osobe sa Venerom u Ribama imaju potrebu da budu zaljubljene u svoj posao ili u kompaniju, ustanovu, organizaciju za koju rade. Samo ako rade sa ljubavlju – mogu da zarade novac. A potrošiće ga, opet, s ljubavlju i zbog ljubavi. Nikada se ne boje niti ustručavaju da zarone do dna okeana, te ih zato veoma odbija površnost drugih. Nije im problem da drugima kažu šta misle, da se okrenu i otplivaju dalje. 

  Izvor: BIZLife Magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE