Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    doručak

    Evo da li preskakanje RUČKA na poslu utiče na vašu produktivnost i „burnout“

    Svi smo čuli izreku „doručak je najvažniji obrok u danu“, ali mnogi stručnjaci smatraju da je ručak najvažniji, jer daje energiju vašem telu usred dana, podižući energiju i produktivnost. Nažalost, mnogi mladji zaposleni, novije generacije, ne uzimaju pauze za ručak i to utiče na njihov učinak.

    Najbolji trenutak u toku radnog dana je, iskreno rečeno, ručak. Dobro, možda je to drugi najbolji trenutak, a prvi je svkako kraj radnog vremena. Ipak, sve je više izgleda da je ručak u opasnosti da izumre.

    EzCater, kompanija koja pruža korporativna rešenja za hranu, anketirala je 5.000 zaposlenih o njihovim pauzama za ručak. Evo ključnih nalaza:

    doručak

    Hrana, doručak (Unsplash)

    Ručak čini (većinu) ljudi srećnijim: 53 odsto ljudi kaže da ih ručak čini srećnijima, što je povećanje od 15 odsto u odnosu na prošlu godinu, a 48 odsto kaže da su doživeli manji „burnout“ na poslu kada ručaju, što je povećanje od 26 odsto u odnosu na prošlu godinu.

    U međuvremenu, 78 odsto ljudi kaže da im pauza za ručak pomaže da poboljšaju svoj učinak.

    Ali sve više ljudi preskače ručak : 48 odsto zaposlenih kaže da preskače ručak bar jednom nedeljno, dok je broj onih koji u potpunosti preskaču ovaj obrok porastao sa 10 odsto na 14 odsto.

    Oko 20 odsto kaže da je to zato što imaju previše sastanaka (74 odsto ljudi kaže da je nepristojno jesti tokom video poziva), dok još 22 odsto kaže da je to zato što nemaju dovoljno vremena. Više od trećine radnika kaže da im je potrebno manje od 30 minuta za pauzu za ručak.

    „Pauze za ručak pomažu da očistite svoj um“, kazala je ranije za CNBC Make it, šefica ezCater-a, Dajan Svint i dodaje da bilo da radite kod kuće ili radite u fabrici, morate da napravite pauzu i proverite svoju energiju.

    Gen Z češće preskače ručak

    Generacija Z najverovatnije voli — i preskače — ručak : 42 odsto radnika generacije Z kaže da im je ručak omiljeni deo dana, u poređenju sa 26 odsto bejbi bumera. Ali dok će samo 30 odsto bumera preskočiti ručak barem jednom nedeljno, 70 odsto generacije Z čini to isto. Pored toga, generacija Z je najverovatnije generacija koja će uzeti pauzu za ručak kraću od pola sata.

    Tim kompanije

    Posao, ručak, doručak (Unsplash)

    „To može biti jednom nedeljno ili svakog dana, ali ohrabrivanje 30-minutnih pauza za ručak ‘bez sastanka’ za celu kompaniju (uključujući više rukovodstvo) postavlja ton da vaša organizacija daje prioritet mentalnom zdravlju i fizičkom blagostanju zaposlenih“, napisali su autori izveštaja.

    Inflacija ne utiče samo na društvo, ona se uvlači u naša radna mesta. Mnogi zaposleni smatraju da su kancelarijski ručkovi preskupi, a pripadnici generacije Z daju najviše novca na ručak. Prema izveštaju ezCater-a, 67 odsto radnika generacije Z u SAD potroši najmanje 11 dolara kada naruči ručak. To znači da bi mladi zaposleni mogli da troše i do 50 dolara nedeljno, zbog čega mnogi u potpunosti preskaču ručak.

     

    Izvor: BIZLife

    Foto: Unsplash

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE