Porodica, prijatelji, posao, vežbanje ili san? Preduzetnici moraju da izaberu 3

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Porodica, prijatelji, posao, vežbanje ili san? Preduzetnici moraju da izaberu 3

  Iako se mnogo razmišljalo i razgovaralo i tome kako bi preduzetnici mogli da usklade poslovni i privatni život, zaključci su uvek bili nekompletni ili nedovoljno dobri. Ipak, bivša direktorka za razvoj tržišta u kompaniji Fejsbuk, preduzetnica i sestra Marka Zakenberga ima prihvatljivo rešenje, sudeći po mišljenju mnogih preduzetnika.

  Ova formula kaže da ako želite da provodite vreme sa svojom porodicom, održavate kondiciju i budete uspešni u svom poslu, zaboravite na san, ali i na vreme sa prijateljima.

  Ovo možda zvuči grubo, ali je istina, kažu neki od uspešnih preduzetnika.

  “Posao, spavanje, porodica, fitnes ili prijatelji – odaberite tri. Istina je. Da biste radili velike stvari, nečega morate da se odreknete. Siguran sam da postoje izuzeci, ali nijedna osoba koju sam ja sreo nije mogla sve da uravnoteži. Morate da odlučite šta želite”, rekao je Džon Kravford, programer i osnivač sajta za besplatno kreiranje internet prodavnica Storenvy.

  Kako dodaje, ako želite da prodvodite vreme sa svojim prijateljima, pogledate sve filmove koji vas zanimaju i da se dobro naspavate noću, teško da ćete moći da vežbate i da date svojoj kompaniji šta joj je neophodno.

  Ipak, iako formula Zakerbergove ima smisla i iako su je podržali mnogi preduzetnici, ima i onih koji smatraju da sve mogu da postignu. Jedan od njih je osnivač Basecamp-a, Dejvid Hajnemer Hanson koji je rekao da sav posao koji treba da obavi kako bi njegova firma bila uspešna može da završi za 40 sati nedeljno, što verovatno znači da mu ostaje dovoljno vremena za porodicu, prijatelje, vežbanje i san.

  Šta vi mislite o ovoj formuli?

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE