Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Poreznici zatvorili 29 sportskih udruženja i teretana

  Zbog neizdavanja fiskalnih računa zatvoreno je 29 sportskih udruženja i teretana na 15 dana, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu finansija.

  Poreska uprava je u periodu od 5. maja do 4. oktobra ove godine izvršila kontrole evidentiranja prometa kod 59 sportskih udruženja i teretana, i tom prilikom je kod 29 poreskih obveznika fiskalizacije izrečena mera zabrane obavljanja delatnosti od 15 dana, zbog neizdavanja fiskalnog računa.

  Među zatvorenima ima teretana, atletskih, košarkaških, džudo, plesnih i stonoteniskih klubova, koji se nalaze u Beogradu, Novom Sadu, Pančevu, Zrenjaninu, Nišu, Kragujevcu, Vranju, Zaječaru, Pirotu…

  Kod 30 poreskih obveznika koji su kontrolisani, nisu utvrđene nikakve nepravilnosti.

  Prema Zakonu o fiskalizaciji, delatnost sportske, zabavne i rekreativne delatnosti nije izuzeta od obaveze evidentiranja prometa na malo preko elektronskog fiskalnog uređaja.

  To znači da su sportska udruženja, društva i savezi u obavezi da preko elektronskog fiskalnog uređaja evidentiraju svaki pojedinačno ostvaren promet na malo izvršen u okviru navedene delatnosti.

  Plaćanje članarine se smatra naknadom za promet kada je plaćanje članarine uslov za pružanje određenih usluga ili isporuku dobara, kao što su usluge trenera, korišćenje ili nabavka sportske opreme i slično, kažu u Ministarstvu finansija.

  Izvor: 021, Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE