Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NULTA tolerancija na uništavanje železnice

  Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović izjavio je da država neće tolerisati da kriminalci uništavaju i pljačkaju imovinu železnice.

  „Na brzoj pruzi Beograd–Novi Sad, besprizorni kriminalci su izvršili delo teške krađe i napravili imovinsku štetu za železnice Srbije, a samim tim i za državu Srbiju“, rekao je Momirović posle obilaska železničke stanice Nova Pazova, saopštio je njegov kabinet.

  Na brzoj pruzi su ukradene čvrste tačke kontaktne mreže na sva četiri koloseka pa su na delu između Stare i Nove Pazove uvedene lagane vožnje.

  Momirović je rekao da zbog takvih postupaka, ne samo što je železnica prinuđena da smanjuje brzinu vožnje sa 200 na 20 kilometara na čas, već oni izazivaju ogromnu opasnost po bezbednost svih učesnika u saobraćaju ugrožavajući na stotine života, kao i redovno odvijanje železničkog saobraćaja.

  Ministar je kazao da Srbija ima najbržu prugu u Istočnoj Evropi, da je uloženo više od milijardu evra da bi se spojila dva najveća grada.

  „Nećemo dozvoliti da kriminalci ugrožavaju železničku imovinu, nećemo dozvoliti da bilo ko pljačka ono što su naši radnici izgradili teškom mukom, ono što su naši građani finansirali i država će imati snage da se suoči sa ovim problemom, da sve ljude koji su učestvovali u ovom kriminalnom aktu privede pravdi i da odgovaraju za počinjeno delo“, rekao je Momirović.

  Zakonom o železnici predviđeno je da se za uništenje, oštećenje ili krađu delova železničke infrastrukture, bez obzira na njihovu količinu i vrednost, može izreći kazna zatvora od tri meseca do pet godina, a u slučaju da neko lice zbog toga bude teško povređeno, ili se načini imovinska šteta velikih razmera, kazna zatvora je od jedne do osam godina.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE