Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dritan Abazović

  Ponuda za Montenegro Erlajns NEOZBILJNA, dolazak Er Srbije KORISTAN

  Crnogorski ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić zahvalio se vlasniku Grupacije Savana Dejanu Mijaču na ponudi za kupovinu Montenegro erlajnsa, dok potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović smatra da je ponuda Mijača neozbiljna.

  Abazović kazao je gostujući na TV Vijesti da poštuje patriostsku notu ponude Veselina Mijača, ali misli da je ipak neozbiljan način na koji je to urađeno. On je dodao MA nije identitetsko već ekonomsko pitanje.

  „Ta kompanija je u ogromnim problemima. Sahranile su je vlade Mila Đukanovića i Duška Markovića i bahati menadžment. Što se tiče ponude, malo je nezbiljno jer je nezakonito. Mi ne možemo da brišemo dugove kompanije. Ne može se tek tako preuzeti avio kompanija. Ako misli da to može na način samo što će poslati pismo o namerama, bez detaljne analize, mislim da je to u službi dnevne politike, a ne spašavanja kompanije“, rekao je Abazović.

  On je pojasnio da Vlada nije donela odluku o gašenju MA, već samo primila informaciju o „katastrofalnom stanju“. Dodao je da pokušavaju da pronađu najbolje rešenje za radnike i ponovio da građani moraju da shvate da ova vlada sa gašenjem nema ništa.

  Što se tiče rešenja za MA on je kazao da razmatraju nekoliko opcija, ali nije otkrio više detalja.

  „Vlada je uspela da obezbedi stabilan ekonomski sistetem emitovanjem obveznica. Vlada će biti posvećena zaštiti radnika MA koliko to bude moguće“, dodao je.

  Nonsens su tvrdnje opozicije da je povećan broj letova Er Srbije udar na ekonomsku nezavisnost zemlje, smatra Abazović, i dodaje da je to dobro i korisno.

  „Crna Gora ne treba da prekine konekcije. Sadašnja opozicija je izvršila „desant na ekonomiju“ zemlje i ostavila ogromna dugovanja. Brojni funkcioneri će morati da odgovaraju“, rekao je on gostujući na TV Vijesti.

  Podmetanje lažnih informacija

  Ministar Bojanić je objasnio da je ponudu za MA nemoguće prihvatiti, jer bi se otpisom dugovanja prema državi kršio Zakon o kontroli državne pomoći, što ova Vlada, kako je rekao, za razliku od prethodne neće i ne želi da radi.

  Ministar je poručio da ukoliko Mijač ima neko zakonito rešenje kako prevazići tu prepreku, svakako će to razmotriti u najskorijem roku. „Želim da Vam se zahvalim na iskazanom interesovanju da pomognete očuvanju Montenegro erlajnsa“, istakao je Bojanić, prenosi RTCG.

  Kako je naveo, deo javnosti, a to je naročito izraženo kod opozicionih poslanika, neće i ne želi da čuje istinu, što su, smatra ministar, potezi očajnika koji pokušavaju da spreče Vladu da obelodani „mnoge nezakonite odluke bivše vlasti“.

  „Zato na sve načine pokušavaju da po navici stečenoj više decenija, varaju javnost i EU partnere. Žao mi je što na osnovu navoda iz Vašeg Pisma o namerama stičem utisak da su i Vama podmetnuli lažne informacije“, poručio je ministar vlasniku Savane Dejanu Mijaču.

  Izvor: RTCG, Vijesti

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Duca

   Pa da, zna da će Srbija da istrese pare isto kao za AIR Srbiju tako da od toga korist imaju samo drugi. Dok je ovaca biće i čobana.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE