Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BUS PLUS odlazi u istoriju, stiže „BG KARTICA“

  Grad Beograd u utorak raspisuje otvoren tender za izbor partnera za naplatu karata i upravljanje vozilima, za narednih 13 godina.

  Kako „Večernje novosti“ pišu, novom nabavkom tražiće se firma koji će pristati na 7,92 odsto prihoda ostvarenih prodajom karata, kako je preporučeno Studijom saobraćajnog fakulteta, umesto dosadašnjih 8,53, koliko je pripadalo „Apeksu“.

  Grad će tražiti od novog partnera i veći broj kontrolora, a umesto „bus plus“ kartice, imaćemo „BG karticu“.

  Tender će trajati 60 dana, a uslov je da mogu da učestvuju sve velike kompanije koje posluju u Evropi. Čim javni poziv bude objavljen, Sekretarijat za javni prevoz će svim firmama koje se bave tiketingom na Starom kontinentu poslati poziv.

  Osim činjenice da će procenat naknade biti manji, tender će biti i limitiran do 900 miliona dinara (sada je nešto više od 700 miliona). Do 900 miliona dinara, partner će uzimati naknadu od 7,92 odsto, dok će u slučaju mesečnog prihoda preko 900 miliona uzimati tri odsto. Primera radi, prosečni mesečni prihod od prodaje karata u 2019. bio je 621 milion dinara, što znači da je „Apeks“ na osnovu procenta od 8,52 mesečno zarađivao oko 50 miliona dinara.

  Novim tenderom predviđeno je da bude zaposleno mnogo više kontrolora, ali i da bude duplo više prodajnih objekata. Ugovorom će biti predviđena mogućnost da Grad uposli dodatni broj kontrolora, za koje će partneru plaćati minimalnu cenu rada, dok će partner doplaćivati ostatak, pišu „Večernje novosti“.

  Umesto „bus plus“ kartice, postojaće „BG kartica“. Tom gradskom karticom, sugrađani će, osim prevoza, moći da plaćaju parking, idu u pozorište, ali i da ostvare brojne popuste.

  Projekat javno-privatnog partnerstava radio je Saobraćajni fakultet. Republička komisija ja dala saglasnost za projekat, a saglasnost su letos dali i odbornici u Skupštini grada. Kada najbolja ponuda bude odabrana, kako bi sve bilo transparentno, saglasnost za partnerstvo će takođe ponovo morati da daju Republička komisija i Skupština grada.

  Ugovor sa „Apeksom“, odnosno „Bus plusom“, istekao je 20. septembra, a aneksom ugovora produžen je do 31. marta 2021. godine, do kada bi novi partner trebalo da bude poznat.

  Izvor: Večernje novosti

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Oli

   Imam kupljenu godišnju bus plus za studente, važi do 31.10.2021. Da neću da vam kupim i bg karticu? Znate li vi kad je dosta?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE