Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Moja prva plata“: Za mlade sa fakultetom 30.000 RSD, prijava od danas

  Nacionalna služba za zapošljavanje je raspisala javni poziv za realizaciju ovogodišnjeg programa podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“.

  Za ovu godinu je planirano da se u program „Moja prva plata“ uključi do 10.000 mladih starosti do 30 godina, sa najmanje srednjim obrazovanjem i bez radnog iskustva.

  Program će se sprovoditi kod poslodavca, u privatnom i javnom sektoru, u trajanju od devet meseci, a realizuje se bez zasnivanja radnog odnosa.

  Ugovor, potpisivanje, ilustracija, Pixabay

  Ugovor, potpisivanje, ilustracija, Pixabay

  Povećan iznos sredstava za mlade

  Tokom trajanja programa, Nacionalna služba za zapošljavanje će na mesečnom nivou isplaćivati mladima sa srednjim obrazovanjem novčanu naknadu u iznosu od 25.000 dinara, dok će mladima sa visokim obrazovanjem isplaćivati 30.000 dinara, uz uplatu doprinosa za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.

  Ovim programom daje se mogućnost mladima koji nemaju radno iskustvo da obave praksu na konkretnim poslovima kod poslodavca, u cilju sticanja znanja, veština i kompetencija za rad, kako bi na taj način povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje.

  Javni poziv za ovogodišnji program „Moja prva plata“ i sve informacije o programu nalaze se na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje (www.nsz.gov.rs ), kao i sajtu Moja prva plata (www.mojaprvaplata.gov.rs ).

  Mladi, program, ilustracija

  Mladi, program, ilustracija

  Koja je dinamika realizacije programa?

  Program će biti realizovan kroz četiri faze.

  Prva faza je namenjena isključivo poslodavcima, koji će od danas do 22. septembra moći da se prijave za učešće u programu na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs .

  Druga faza je namenjena nezaposlenim licima, koja će za učešće u programu moći da se prijave od 3. do 31. oktobra takođe na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs .

  Treća faza programa odnosiće se na izbor kandidata od strane poslodavaca.

  Selekcija kandidata u novembru

  Poslodavci će imati mogućnost da obave proces selekcije prijavljenih kandidata od samog početka njihovog prijavljivanja, a povezivanje (konačan izbor) kandidata će poslodavci iz privatnog sektora obaviti u periodu od 1. do 15. novembra, a poslodavci iz javnog sektora u periodu od 16. do 30. novembra.

  U roku od 15 dana od dana konačnog izbora kandidata, na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs biće objavljena lista oglašenih pozicija poslodavaca sa brojem odobrenih kandidata.

  Četvrta faza realizacije programa podrazumevaće potpisivanje trojnog ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata, i početak sprovođenja programa u roku od 15 dana od dana formiranja liste oglašenih pozicija poslodavaca sa brojem odobrenih kandidata.

  VIŠE NOVCA mladima koji se prijave za program „Moja prva plata“

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay, PKS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE