Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  VIŠE NOVCA mladima koji se prijave za program „Moja prva plata“

  Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici izmenjenu Uredbu o programu podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“ kojom su povećani iznosi novčane naknade nezaposlenim mladima koji će biti uključeni u taj program po novom Javnom pozivu.

  Kako je saopšteno, za mlade sa srednjim obrazovanjem iznosi su povećani sa 22.000 na 25.000 dinara mesečno, a za mlade sa visokim obrazovanjem sa 26.000 dinara na 30.000 dinara mesečno.

  dinar

  Novi Javni poziv raspisaće Nacionalna služba za zapošljavanje u ponedeljak, 22. avgusta, a sve informacije biće dostupne na veb sajtovima: www.nsz.gov.rs i www.mojaprvaplata.gov.rs.

  U programu „Moja prva plata“ učestvovalo 18.000 mladih

  Do sada su realizovana dva ciklusa Programa u koji je uključeno oko 18.000 mladih. Cilj Programa jeste osposobljavanje za samostalan rad 10.000 mladih sa srednjim i visokim obrazovanjem, do navršenih 30 godina života, bez radnog iskustva, koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

  Program se sprovodi kod poslodavca koji pripada privatnom ili javnom sektoru, dok prioritet imaju poslodavci iz privatnog sektora, a naročito poslodavci iz devastiranih područja.

  Programom se stvaraju sdodatne mogućnosti za osposobljavanje, sticanje prvog radnog iskustva i povećavanje prilika za konkurentnije istupanje mladih na tržištu rada i zapošljavanje, imajući u vidu da je položaj mladih na tržištu rada nepovoljniji u odnosu na opštu populaciju u Republici.

  „Moja Prva Plata“ osvojila prvo mesto na takmičenju u Briselu

   

  Izvor: Agencije

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE