Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Počelo suđenje Novaku Đokoviću, sudija odložio deportaciju

  U Federalnom sudu u Melburnu počelo je suđenje Novaku Đokoviću.

  Teniseru je po drugi put je poništena viza za Australiju, odlukom ministra za imigracije Aleksa Hoka koji je iskoristio svoje diskreciono pravo u petak. Đokovićevi advokati spremili su žalbu i ona će biti podneta sudiji Entoniju Keliju.

  U slučaju da sud odluči u njegovu korist, moći će da nastupa na Australijan openu, ali u slučaju da potvrdi odluku Federalne vlade, Novak će morati da napusti zemlju i preti mu trogodišnja zabrana ulaska u zemlju.

  Sudija Entoni Keli je primetio da su strane, kada je poslednji put vođen ovaj slučaj, uspele da se dogovore da očuvaju status kvo, a isto bi moglo biti ponovo potrebno.

  Keli je rekao da bi to moglo da uključi kratku privremenu zabranu do 16 časova u subotu, 15. januara, čime bi se sprečilo da Đoković bude deportovan. To je po srednjoevropskom vremenu 06.00.

  Keli je napomenuo da je Novak Đoković pozvan da da izjavu u subotu.

  Postupak se prebacuje na Savezni sud?

  Sudija Keli napominje mogućnost da će slučaj morati da bude prebačen sa Federalnog okružnog suda na Savezni sud.

  Sudija Keli je izneo niz zapažanja jer postoji briga o tome kako sud može da predoči činjenice kada nije podneta nijedna prvobitna prijava.

  1. U hitnim okolnostima, ako je potrebno, stranka može podneti zahtev pre formalnog procesa kojim se pokreće sudski spor.
  2. Sud može biti spreman da prihvati obavezu strana da će što pre podneti i uručiti izjavu koja pokazuje materijalne dokumente.

  Sudija Keli je potom izneo dokumente koji su mu dostavljeni: odluku ministra Hoka o ukidanju Đokovićeve vize, kao i podnesak Vlade. Postoji i dokument pod nazivom „osetljivo“ koji sudija ne želi da pročita.

  Đoković neće biti u pritvoru, oglasio se i premijer Morison

  Izvor: RTS

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE