Đoković neće biti u pritvoru, oglasio se i premijer Morison

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Đoković neće biti u pritvoru, oglasio se i premijer Morison

  Novaku Đokoviću ponovo je poništena viza za ulazak u Australiju! Ministar za imigracije Aleks Hok iskoristio je svoje diskreciono pravo i ukinuo je vizu najboljem teniseru sveta!

  Đokovićevi advokati spremaju žalbu i ponovo će se o njegovoj sudbini odlučivati na sudu.

  On neće biti u pritvoru do suđenja, potvrdili su izvori u Federalnoj vladi Entoniju Geloveju, vodećem novinaru magazina Ejdž za spoljnu politiku i bezbednost.

  Takođe, Novak je pozvan na ispitivanje pred zvaničnicima Ministarstva za imigraciju. Zastupnici srpskog tenisera trenutno vode razgovore sa Federalnom vladom Australije.

  Australijski mediji navode da je Đokovićevim advokatima vest o tome da će ministar Hok poništiti vizu saopštena 20 minuta pre zvanične objave.

  Oglasio se i premijer Morison

  Razumem razloge na osnovu kojih je, nakon pažljivog razmatranja, ministar Hok ukinuo vizu gospodinu Đokoviću, izjavio je australijanski premijer Skot Morison.

  „Pandemija (kovid-19) bila je neverovatno teška za svakog Australijanca, ali mi smo se držali zajedno i spasili živote i ono od čega živimo. Zajedno smo postigli jednu od najnižih stopa smrtnosti, najjaču ekonomiju i najveću stopu vakcinacije u svetu“, istakao je Morison u saopštenju.

  Ukazao je da su Australijanci podneli mnoge žrtve tokom pandemije i da „s pravom očekuju da će rezultat tih žrtvovanja biti zaštićen“.

  “Naše jake politike zaštite granica očuvale su Australijance bezbednim pre pojave kovida i sada, tokom pandemije”, istakao je Morison i dodao da, zbog očekivanog nastavka pravnog postupka koji je u toku, neće davati dalje komentare.

  Đokoviću ponovo ukinuta viza!

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE