Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Peking postaje svetski centar za naučno-tehnološke inovacije

  Kinesko ministarstvo nauke i tehnologije objavilo plan rada za izgradnju Pekinga u veliki međunarodni naučno-tehnološki centar za inovacije u svetu do 2025. godine.

  Kako prenosi Sinhua, plan je zajednički formulisalo 12 odeljenja, sa ciljem da se ubrza naučno-tehnološko samopouzdanje, podrži razvoj visokog kvaliteta i transformiše grad u veliki naučni centar i globalni centar inovacija.

  Plan definiše razvojne ciljeve da Peking postane izvor tehnoloških inovacija u najsavremenijoj nauci i industrijama u nastajanju, kao i lokacija za konvergenciju globalnih inovacijskih elemenata.

  Plan naglašava sve veću podršku osnovnim istraživanjima u oblastima kao što su matematika, fizika, hemija i nauke o životu, kao i stvaranje aranžmana za najsavremenija naučna istraživanja u oblastima kao što su veštačka inteligencija i biotehnologija.

  Plan takođe predlaže efikasno rešavanje niza ključnih i suštinskih tehničkih problema i poziva da se troškovi istraživanja i razvoja (R&D) zadrže na oko šest procenata regionalnog BDP. U međuvremenu, osnovna istraživanja bi trebalo da čine oko 17 procenata troškova za istraživanje i razvoj.

  Godišnja dodata vrednost visokotehnoloških industrija će premašiti 1,2 hiljade milijardi juana (oko 172 milijarde američkih dolara), dok će broj radnika u istraživanju i razvoju biti oko 260 na svakih 10.000 zaposlenih, navodi se u planu.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE