Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pas u kancelariji – manji stres i veća produktivnost

  Jedno nemačko istraživanje pokazalo je da lojalnost zaposlenih raste ako poslodavac dozvoli da se u kancelariju dovede pas.

  Sastanaku Angele Merkel i Vladimira Putina 2007. godine prisustvovao je pas, iako je Putin znao za njen strah od pasa. Atmosfera je bila napeta, ali Merkel se nije dala smesti. Međutim, psi mogu doprineti i opuštanju atmosfere, kao u slučaju sastanka premijera Grčke i Slovačke.

  Mnogima su za vreme „lokdauna“ i rada od kuće ljubimci bili dobrodošlo i jedino društvo. Međutim, šta kad se odjednom moraju vratiti u kancelariju gde više nema kućnih ljubimaca.

  Mnogi su u „lokdaunu“ nabavili psa da im pravi društvo, a zatim kućnog ljubimca poveli sa sobom kad su se vratili na posao.

  Michelle Hammond iz marketinške agencije Mother u Londonu, svog kućnog ljubimca sa sobom vodi i na posao.

  „Inače, sedim ovde. Napravim čaj, a ona se osveži na svoj način, kao što vidite. U mom stanu nema vrta. Ovu slatkicu ne bih sa sobom povela u kancelariju da u firmi nemaju razumevanja za to. Samo razumevanje nadređenih nije dovoljno. Pas treba biti lepo odgojen i da ne smeta kolegama“, kazala je.

  Tom Wong, direktor komunikacija u agenciji Mother, smatra da je broj pasa porastao tokom „lokdauna“. „Dok smo bili zatvoreni broj pasa je porastao za 50 do 70 odsto. Možete to videti po velikom broju živahnih kučića u kancelarijama“, dodao je.

  Prednosti psa u radnom okruženju uviđa i preduzetnik James Cox, vlasnik kompanije Trust in soda. „Smanjuje se stres, a zadovoljni radnici povećaju produktivnost kompanije“, kazao je.

  Pas u radnom okruženju je i motivacija mnogima da se vrate u kancelarije te da rad od kuće zamene radom u kancelariji.

  Izvor: Klix

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE