Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ovo je nova bolnica u Batajnici, danas prima prve kovid pacijente (FOTO)

  Novoizgrađena kovid bolnica u Batajnici primiće danas prve pacijente.

  Direktorka nove bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević izjavila je da se u poslepodnevnim satima očekuje prijem prvih pacijenata i da će u tu kovid bolnicu biti primani pacijenti sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

  Ona je za RTS rekla da će u bolnicu u Batajnici biti primani ljudi koji imaju upalu pluća, respiratornu insuficijenciju, promene na radiogramima, skenerima grudnog koša i drugi koji su zbog svojih postojećih bolesti ugroženi sa bilo koje strane.

  „Iz Infektivne klinike, bolnice Zemun i Bežanijske kose koji su prijemno-trijažni centri doći će prvi bolesnici u našu novu kovid bolnicu Batajnica“, rekla je ona i objasnila da je cilj rasterećenje kovid bolnica u Beogradu, kako bi se što pre vratile u uobičajen ritam i lečile druge bolesnike koji nisu zaraženi korona virusom.

  Podsetivši da su pacijenti iz Beograda proteklih nedelja upućivani izvan prestonice, Tatjana Adžić Vukičević je rekla da je zamisao celog projekta da svi ti bolesnici budu na jednom mestu.

  „Nadamo se da će se zaravniti ova kriva, i da će oni svi biti na jednom mestu i biće im pružena adekvatna pomoć. Imamo 930 mesta, od čega je oko 680 mesta u jedinicama poluintezivne nege i 250 kreveta na intezivnoj nezi“, rekla je direktorka bolnice u Batajnici.

  Kako kaže, u bolnici će raditi multidisciplinarni timovi lekara, a cilj će biti da se spreče komplikacije, kako bi se što manje pacijenata našlo u intenzivnoj nezi.

  „Kaže se da je potrebno oko 1.000 nas da bismo u tri smene od po osam sati pokrili sve potrebe bolnice. Veliki je posao bio u Kliničkom centru Srbije da se naprave timovi lekara, jer su to lekari raznih specijalnosti, ali oformljeni su i krećemo od petka ujutru“, rekla je Tatjana Adžić Vukičević.

  Izvor: BIZLife/RTS

  Foto: BIZLife/Aleksandar Mijailović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE