Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ova kompanija uložila je 1,64 miliona evra u CSR projekte u Srbiji

  ’CSR’ aktivnosti kompanija najbolji su pokazetelji visokog nivoa odgovornosti, profesionalizma i zdravog načina razlišljanja kada je poslovanje u pitanju. Iako Srbija nije na visokoj poziciji kada je o ovoj oblasti reč dobri primeri postoje, a lideri na polju ovih projekata postaju uzor i aktiviraju druge kompanije da prate pozitivan put.

  Kompanija Delta Holding je u protekloj godini u društveno odgovorne projekte uložila 1,64 miliona evra. Zahvaljujući tome, pomoć je dobilo 67.155 ljudi u okviru 427 humanitarnih akcija, a 82,54 hiljade evra poreza stiglo je u budžet Republike Srbije.

  Detalje prošlogodišnjih projekata i investicija u oblasti društvene odgovornosti kompanija je predstavila kroz izveštaj o održivom i odgovornom poslovanju za 2016. godinu u hotelu Crowne Plaza. To je 8. CSR izveštaj, a tačnost informacija, na zahtev Kompanije, proverila je revizorska kuća KPMG.

  [preporucene_vesti ids=“263712″]

  U strateške planove Delta Holdinga uključeni su svi aspekti društveno odgovornog poslovanja, a poseban akcenat stavljen je na potrebe stejkholdera, brigu o ljudima, zaštitu životne sredine i podršku zajednici.  Održiv razvoj kompanija postiže kontinuiranim inovacijama u poslovanju, kojima unapređuje kvalitet proizvoda, usluga i poslovnih procesa.

  „Naša obaveza je da uočimo izazove sa kojima se društvo susreće i pokrenemo akcije za njihovo rešavanje. Zato smo u naše strateške planove uvrstili i teme održivog razvoja. Na taj način stvaramo vrednost i za nas i za društvo. Rezultati su merljivi i prikazani u našem najnovijem izveštaju“, rekla je Marija Desivojević Cvetković, viši potpredsednik za strategiju i razvoj Delta Holdinga.

  Tokom prethodne godine kroz projekat „Zasad za budućnost“ podršku je dobilo 11 socijalnih preduzeća koja posluju u oblasti poljoprivrede. U okviru projekta „Fond za budućnost“ stipendije i praktičnu edukaciju dobilo je 45 studenata poljoprivrednih škola. Zaposleni u Kompaniji su brinuli o 36 dece iz projekta „Treći roditelj“. Delta Holding poklonio je svoju drugu zadužbinu, centar za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom „ISKRA“ Gradu Kragujevcu. Ovaj sportski centar je u potpunosti prilagođen osobama sa invaliditetom i jedini je tog tipa u Srbiji.

  U 2016. godini zaposlena je četvrta i primljena peta generacija mladih lidera, otvoren je Tangram klub, prostor za druženje, zabavu i edukaciju zaposlenih i organizovano je 20.036 sati interne i eksterne edukacije za zaposlene.

  VEL_8490

  Nakon prezentovanja najvažnijih informacija iz izveštaja usledio je panel na temu ’Podrška stanovništvu u sticanju znanja za razvoj karijere i sopstvenog biznisa’. Učesnici panela bili su Dragan Ivetić, profesor poljoprivredne škole u Somboru i koordinator projekta ’Fond za budućnost’, Miroljub Nikolić, direktor udruženja Caritas Šabac, dobitnik granta u okviru projekta ’Zasad za budućnost’, Dušan Stokić, direktor Centra za zaštitu životne sredine PKS i Igor Milenković, mladi lider treće generacije, menadžer za operativni razvoj Delta Agrara. Razgovor je vodio Neven Marinović, osnivač Foruma za odgovorno poslovanje.

  [preporucene_vesti ids=“256422, 264917, 263712″]

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE