NIS raspisao konkurs za finansiranje projekata u lokalnim zajednicama

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NIS raspisao konkurs za finansiranje projekata u lokalnim zajednicama

  Kompanija NIS raspisala je javni konkurs  u okviru programa  „Zajednici zajedno“  za finansiranje projekata u lokalnim samoupravama u kojima posluje. Konkurs će trajati do 8. septembra, a pravo na učešće imaju sve organizacije civilnog društva, javne ustanove, mesne zajednice i gradske opštine iz 11 gradova i opština u Srbiji: Beograd, Novi Sad, Čačak, Niš, Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Kanjiža, Srbobran, Žitište i Novi Bečej.

  Novina ovogodišnjeg programa „Zajednici zajedno“ je podrška isključivo  kapitalnim projektima, prioritetnim za opštine i gradove u kojima se program realizuje. Na ovaj način NIS želi da doprinese daljem razvoju lokalnih zajednica u kojima posluje i da pruži svoj doprinos unapređenju kvaliteta života u njima. U skladu sa tim ciljem, u svakom gradu ili opštini biće finansirano do pet projekata. I ove godine NIS finansira projekte u ukupnom iznosu istom kao i prošle godine – 110,5 miliona dinara.

  Konkursom je obuhvaćeno pet oblasti: sport, kultura, ekologija, nauka/obrazovanje i javno zdravlje i socijalna zaštita. U svakoj lokalnoj samoupravi, u skladu sa potrebama zajednice, izabrane su do tri oblasti u okviru kojih će zainteresovane organizacije moći da konkurišu. Svako udruženje ili ustanova može prijaviti samo jedan projekat u svojstvu nosioca projekta.

  O izboru projekata koji će biti podržani odlučivaće Komisija sastavljena od predstavnika kompanije NIS i lokalne zajednice. Svi  uslovi i propozicije javnog konkursa „Zajednici zajedno“ mogu se naći na sajtu www.zajednicizajedno.nis.eu, a rezultati  konkursa biće objavljeni 13. oktobra 2017. godine.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Komentari

  • Nikola

   Sve je to lepo, ali prvo NIS treba da refundira gradove Zrenjanin i Kikindu za naftu i gas koje svakodnevno eksploatiše pa nakon toga može da finansira raznorazne projekte. Jedan primer je da Zrenjanin nije mogao izgraditi obilaznicu već 10 godina jer navodno nema novca u državnoj kasi. Laža paralaža a svakodnevno novac odlazi iz Zrenjanina i Srednjeg Banata a to nije mali novac u pitanju je nekoliko stptina miliona Dolara godišnje od nafte i gasa.

   • Zrenjaninac

    Kako da ne, vas strucnjake vece od najvecih najsvise volim. Da refundira nase lokalne politicke cate koji su punili dzepove zdusno pre dolaska stranaca u tom istom Zrenjaninu i punili stranacke kasice a nama se smejali? E, nece da moze opet drzavno otimanje od naroda!!!!

  • xxx

   Probali svake godine da konkurišemo, ali što se tiče obrazovanja osim škole 9.maj nijedna škola ne može nikad da prođe. Kad govorim o Zrenjaninu. Tako da već svi znamo ko će dobiti sredstva. Nažalost

  • Sandra Elemir

   Kao majka jednog malog osnovca sam neizmerno zahvalna obnovi sale za fizicko u Svetozar Markovic skoli jer danas moje dete moze da se bar na kratko odvoji od gledanja u monitor i televizor po ceo dan..... hvala vam!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE