Otvorena nova KOVID BOLNICA, direktorka tvrdi - radnika ima dovoljno (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Otvorena nova KOVID BOLNICA, direktorka tvrdi – radnika ima dovoljno (FOTO)

  Kovid bolnica u Novom Sadu, treća u Srbiji, posle Batajnice i Kruševca, otvorena je danas, četiri meseca posle početka izgradnje.

  Bolnica će od danas primati pacijente obolele od koronavirusa.

  Otvaranju kovid bolnice prisustvovala je premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je poručila da su opremljenost i nega koja će moći da se pruži pacijentima na maksimalnom nivou, i da ne postoji ništa više što jedna država može da uradi, a zdravstveni sistem da pruži pacijentima da bi se sačuvali njihovi životi i zdravlje.

  U izgradnju bolnice investirano je 3,9 milijardi dinara, i oko 17 miliona u opremu, rekla je premijerka Brnabić, prenosi RTS.

  Stokić: Radnika ima dovoljno

  Direktorka Kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić izjavila je za RTS da će prvi pacijenti nove kovid bolnice biti oni koji su sada hospitalizovani u KCV-u.

  “Sada su u toku pripreme za njihov transport u popodnevnim satima“, navodi Stokićeva.

  Što se tiče zdravstvenih radnika kaže da ih ima dovoljno da pokriju kapacitete nove bolnice.

  “KCV je preuzeo sve i preuzeće sve da ova bolnica radi punim kapacitetom, i da bude obezbeđen kadar“, ističe direktorka Kliničkog centra i dodaje da je ideja da u početku rad započnu najiskusniji specijalisti, koji su u prethodnih godinu dana lečili kovid pacijente, uz istovremenu edukaciju novih kadrova.

  Da podsetimo, Klinički centar Vojvodine planirao je da u toku avgusta zaposli 1.143 medicinara i 142 administrativna radnika za novu kovid bolnicu na Mišeluku u Novom Sadu.

  Konkursi su bili otvoreno osam dana, a planirano je da administratuvni i tehnički radnici budu primljeni na tri meseca, a medicinari na šest meseci.

  Traže se RADNICI za kovid bolnicu u NS – potrebno više od 1.000 medicinara

  Ipak, krajem avustra, portal 021 pisao je o tome kako je konkurs za kovid bolnicu praktično proprao. Kako su tada naveli, KCV je zaposlio na određeno 216 medicinara koji su primljeni putem konkursa na kom se tražilo 1.142 medicinara.

  “PROPAO” konkurs za KOVID bolnicu: Traženo 1.143, zaposleno tek 216

  Bolnica na skoro 20.000 m2

  Bolnica se, inače, prostire na 19.500 kvadratnih metara, ima tri glavna objekta – intenzivnu i poluintenzivnu negu i dijagnostički centar.

  Stokićeva navodi da će nova bolnica imati 616 postelja, od toga 212 koje će obuhvatiti jedinicu intenzivne terapije i 404 postelja koje će pripadati kategoriji poluintenzivne terapije. Biće udvostručeni bolnički kapaciteti u celoj pokrajini.

  Izvor: BIZLife, RTS, 021

  Foto: Beta/Dragan Gojić

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE