Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Traže se RADNICI za kovid bolnicu u NS – potrebno više od 1.000 medicinara

  Klinički centar Vojvodine planira da, u kratkom periodu od narednih mesec dana, na određeno primi čak 1.143 medicinara i 142 administrativna radnika za novu kovid bolnicu na Mišeluku, saznaje 021.

  Upravo raspisani konkursi KCV otvoreni su svega osam dana.

  Administrativni i tehnički radnici biće primljeni za rad na tri meseca, dok se medicinari primaju na šest meseci, piše 021.

  Kako navodi portal, na spisku traženih administrativnih radnika je njih devetoro – pravnici i pravni pomoćnici, poslovni sekretari, ekonomisti i finansijski saradnici, kao i 133 tehničkih radnika – inženjera, programera, tehničara, savetnika, domara, vozača, vatrogasaca, stolara, moleri, zidari, kuvari, mesari, servirke, spremačice…

  U javnom pozivu za zapošljavanje medicinara nalazi se potreba za 197 doktora različitih specijalizacija i subspecijalizacija. Traži se, između ostalog, 32 lekara opšte prakse, 20 pulmologa, šest nefrologa, pet kardiologa, četiri endokrinologa, 40 anesteziologa, 20 internista, 16 radiologa i osam infektologa.

  Oglašeno je i radno mesto za magistra farmacije i šest biohemičara.

  KCV je u potrazi i za ukupno 939 zdravstvenih radnika sa višom ili srednjom stručnom spremom. Planirano je zapošljavanje čak 811 medicinskih sestara/tehničara, 40 radioloških tehničara, 30 laboratorijskih tehničara, 10 farmaceutskih tehničara, 30 fizioterapeutskih tehničara…

  Medicinari moraju da imaju prethodno iskustvo u struci, a dužina staža varira u zavisnosti od profila. Tako magistar farmacije i biohemičari treba da imaju šest meseci radnog iskustva, lekari opšte prakse i tehničari najmanje šest meseci, specijalisti tri i po godine, a subspecijalisti najmanje četiri i po godine rada u struci.

  Obaveštenje o terminima za razgovor sa kandidatima koji budu ispunjavali uslove oglasa biće objavljeno na sajtu KCV, a oni koji se ne odazovu na poziv za razgovor biće automatski diskvalifikovani. Odluka o izboru kandidata biće doneta u roku od 30 dana od dana objavljivanja oglasa i biće objavljena na sajtu KCV, piše u javnom oglasu.

  Gde će KCV pronaći ovaj broj medicinara glavna je misterija, budući da su određeni profili u Srbiji godinama deficitarni.

  Kovid bolnica trebalo bi da bude završena do 1. septembra.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19. 

  Izvor: 021, Gorica Nikolin

  Foto: Beta, ilustracija

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE