Otkrivena "tajna": Ovoliko vredi Đukanovićev blindirani automobil

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Otkrivena “tajna”: Ovoliko vredi Đukanovićev blindirani automobil

  Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić nedavno je najavio da će dva majbaha u državnom vlasništvu biti prodata, a da će novac biti uplaćena u budžet države.

  Jedan od majbaha koristi predsednik Crne Gore Milo Đukanović, a drugi je, dok je bio premijer, koristio aktuelni poslanik DPS Duško Marković.

  Agencija za nacionalnu bezbednost je krajem 2017. i početkom 2018. godine trgovala automobile vredne gotovo 1,2 miliona evra, od čega je samo jedno vozilo – mercedes maybach (majbah) plaćeno više od 647.000 evra.

  To se vidi iz faktura koje je, na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama, dobio Istraživački centar Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

  Za jedan od dva majbaha, prema dokumentaciji do koje je MANS došao, profaktura je ANB izdata krajem novembra 2017. Radi se o vozilu proizvedenom 2017, od skoro 6.000 kubika i 620 konjskih snaga, sa četvoro vrata i četiri sedišta.

  U profakturi se precizira i boja – obsidijan crna metalik, a cena bez PDV je 543.968,07 evra. Ukupna cena vozila sa uračunatim PDV je 647.322 evra.

  U profakturi je naznačeno i da se uplata izvršava u dve rate i to polovina ukupne cene u roku od sedam dana od potpisivanja ugovora, a druga u roku od 60 dana od dana isporuke i potvrde ispravnosti opreme.

  Agencija je Državnom trezoru Ministarstva finansija 18. januara 2018. dostavila zahtev za isplatu ukupne cene – 647.322 evra. Podaci o trgovini dva majbaha bili su označeni stepenom tajnosti interno, pa do sada nisu bili poznati detalji trgovine.

  Đukanoviću ODUZIMAJU skupoceni blindirani automobil?

   

  Izvor: Vijesti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE