Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Otišao je deo svakog od nas“: Kolege se EMOTIVNO OPRAŠTAJU od Laneta

  Po objavljivanju vesti o smrti Milana Laneta Gutovića, kolege glumci i reditelji se opraštaju od legendarnog glumca.

  Glumica Jelisaveta Seka Sablić izjavila je povodom smrti Milana Gutovića da je on glumac decenije i veka.

  „Ja sam ga obožavala bukvalno. Mnogo ga volim. On je glumac svetskih dimenzija, ogroman glumac! Dobio je u publici kod naroda to što on zaslužuje. On je imao ogroman kapacitet, možda je jači od Čkalje. On je glumac decenije i veka“, rekla je Seka Sablić za Nova.rs.

  Tužna sam da nema ni Žanku Stokić ni Dobričin prsten, ni druga obeležja koja ga obeležavaju kao velikana, a jeste velikan. Mnogo sam ga volela, malo sam igrala s njim, a uvek sam se radovala i bila počašćena kada hoće da se nađe u podeli sa mnom. Ovo je zlo vreme. Gadno“, dodala je ona.

  Karanović: Najlepši, ali tipičan Balkanac

  Glumica Mirjana Karanović, u razgovoru za Nova.rs kaže da je Lane bio najlepši glumac kojeg je ikada videla, ali da je s druge strane bio tipičan Balkanac, vrlo tradicionalan i konzervativan.

  „Gledala sam ga mladog u pozorištu i bio je čudesan zaista. Jedan od najduhovitijih glumaca koje smo ikada imali, istinski duhovit. Svo moje sećanje na njega je iz moje glumačke mladosti, a on više posle nije imao snage niti neke volje da istraje u nekim projektima, tako da nismo se nikada sreli“, rekla je Mirjana Karanović.

  „Bio je verovatno jedan od najlepših glumaca koje sam u životu ikada videla. Bio je nestvarno lep, ali s druge strane, bio je pravi Balkanac, veoma tradicionalan i konzervativan. Držao je do nekih pravila, šta rade muškarci, a šta žene. Bilo mu je veoma teško da bude glumac i u nekim starijim godinama je to bolest mnogih na Balkanu, da ih je sramota što su glumci“, dodala je ona.

  Pavić: Otišao deo svakog od nas

  Scenarista Siniša Pavić izjavio je za N1 da sa smrću Milana Laneta Gutovića odlazi deo svakoga od nas jer je bio miljenik miliona ljudi u Srbiji.

  „Ne mogu da ga zaboravim pošto je u prvoj mojoj seriji `Diplomci` dobio ulogu i od tada je gotovo svake godine kod mene nešto igrao. Ima glumaca koji mogu da odigraju stotinu različitih ulogu, poseduju tzv. moć transformacije, ali postoje glumci kojima je dovoljno da odigraju jednu ulogu ali tako da nju više niko nikada ne može da odigra umesto njega“, kaže Pavić.

  Objašnjava da je to uloga Srećka Šojića koja je, kako kaže Pavić, Gutovića „prosto tražila među glumcima“. „Oni su postali jedinstvena pojava, jedinstveno biće u našem glumištu i televizijskom stvaralaštvu“, ocenio je Pavić.

  Pavić ističe da Gutović nije štedeo talenat za nešto gde će igrati bolje ili kreativnije, već je igrao uloge kao da se zabavlja.

  „Kao da to sve njemu čini jednu igru, životnu radost koja ga ispunjava. Bio je ćudljiv možda kod biranja uloga, ali je ovu ulogu koju je sa mnom radio dočepao svojski i rekao: ovo radim za istoriju“, rekao je Pavić.

  Brajović: Jedan od najdarovitijih

  Glumac Voja Brajović kaže da nas je napustio jedan od najdarovitijih glumaca druge polovine 20. veka

  „Njegova deca su najviše pogođena njegovim odlaskom i uvek imam taj refleks. Mi smo izgubili nešto što nije tako lako zameniti – nemoguće je. To su gubici koji ostaju. Ne mogu da se borim sa tim saznanjima. On je bio jedan od najdarovitijih – ne samo od glumaca svoje generacije. Smatram da je jedan od najdarovitijih glumaca druge polovine 20. veka“, rekao je Brajović za Kurir.

  Trifunović: Pošto ne radi biblioteka…

  „Ja nikada neću zaboraviti izvođenje kabarea ‘Obično Veče’, u Stupici, 12 marta 1991. Samo tri dana nakon tenkova na ulicama, sat vremena priče kako je zapravo došlo da martovskih demonstracija. Ne pamtim da sam se tako smejao. Hvala ti. Za sve ti hvala“, napisao je glumac Sergej Trifunović.

  Naročito za: „Momci, pošto biblioteka ne radi, moraćemo u kafanu“, napisao je glumac na svom Instagramu, dok je Milica Milša poručila:

  „Legenda si bio odavno, sad si u legendu i otišao. Zbogom dragi Lane, ti si bio jedini glumac koji je mogao sve! Milan Gutović 1946 – 2021“.

  Rada Đuričin: Mrzeo fraze

  Lanetova koleginica Rada Đuričin kaže da Gutović nije voleo fraze.

  Mogla bih mnogo lepog i u ovom trenutku prigodnog o njemu da kažem, ali to su sve fraze. Lane ih je beskrajno mrzeo. Posle godina i godina igranja „Bube u uhu“, radili smo predstavu „Šuplji kamen“. Igrali smo on, Branka Petrić, LJilja Šćepanović, Katarina Marković i ja. Lane je briljirao, a mi smo uživale. Branka i ja smo bile radosne što smo sa njim ponovo, rekla je Rada.

  Ristić: Najvoljenije dete, mezimac, čudak…

  Reditelj Ljubiša Ristić kaže da ćemo se Lanetu diviti dok nas bude.

  Pre pedeset godina, u prvoj podeli „Bube u uhu“, u mojoj prvoj predstavi, bilo je trinaest divnih glumaca, mojih prijatelja za ceo život, umetnika koji su me uveli u pozorište. Sada su ostali samo Rada, Branka, Boro i Voja. U toj porodici Nikola je bio vođa, a Lane najvoljenije dete, mezimac, najtalentovaniji čudak i čudo. Glumac kojem ćemo se diviti bez zavisti dok nas bude, rekao je Ristić.

  Neće u Aleju velikana

  Sahrana glumca Milana Gutovića, koji je preminuo na Vojnomedicinskoj akademiji, biće održana u subotu na kumodraškom groblju gde počivaju i njegovi roditelji, izjavio je za Novosti Lanetov sin Spasoje Gutović.

  „Neće biti komemoracije, to je bila njegova želja. Porodica neće davati izjave za medije“, naveo je sin preminulog glumca.

  Na pitanje Novosti da li će porodica pristati, ukoliko zvaničnici predlože da Lane Gutović počiva u Aleji zaslužnih građana, Spasoje je rekao da će ispuniti glumčevu želju da bude sahranjen u Kumodražu.

  Ovako je govorio LANE…

  Izvor: N1, Nova S, Novosti, Kurir, Agencije

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE