Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Oštri“ Švajcarci: Zatvor za temperaturu iznad 19 stepeni

  Švajcarska vlada preduzela je drastične korake da ublaži energetsku krizu koja je zahvatila Evropu, prenosi lokalni list Blik.

  Oni koji ove zime prekrše vladine propise o grejanju mogli bi biti kažnjeni novčanom kaznom ili čak zatvorom.

  Prema pravilima uvedenim novom uredbom vlade, zgrade sa sistemima za grejanje na gas mogu da zagrevaju prostorije samo do 19 stepeni. Topla voda može da se zagreje samo do 60 stepeni, a dodatna grejna tela su zabranjena.

  Ljudi koji prekrše pravila mogu se suočiti sa kaznom do 180 dnevnih kaznenih jedinica ili završiti iza rešetaka na tri godine, navodi Blik.

  Dnevni iznos u ovom slučaju može da bude između 30 i 3.000 švajcarskih franaka, u zavisnosti od težine prekršaja i ekonomskih okolnosti počinioca, dodaje list.

  Ministarka nas upozorava na KAZNE u Evropi za one koji ne štede struju

  Komunalna i druga preduzeća koja namerno prekoračuju svoje gasne kvote verovatno će se suočiti sa još oštrijim kaznama, navodi se u članku. Vlada, međutim, navodi da ne planira da pošalje policajca u svaku kuću.

  „Mi nismo policijska država“, rekao je ministar ekonomije Gaj Parmelin na konferenciji za novinare prošle nedelje. On je, međutim, dodao da su moguće „provere na licu mesta“ od strane organa za sprovođenje zakona.

  Švajcarski kantoni sada imaju rok do 22. septembra da dostave sugestije i zabrinutosti u vezi sa vladinim nacrtom uredbe.

  Ozbiljne mere štednje: U Nemačkoj će se grejati na maksimalno 19 stepeni

  Izvor: Sputnjik

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE