Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Velike banke počele da štede: Isključuju reklame, toplu vodu…

  Velike banke, pre svega one evropske, počinju primenjivati mere štednje energenata, jer su u strahu da će Rusija obustaviti isporuku gasa.

  Prošle sedmice je obustavljena isporuka ruskog gasa glavnim evropskim gasovodom „Severni tok 1“.

  Strahuje se da će ta obustava biti na snazi sve dok Zapad ne povuče sankcije Rusiji, iako Kremlj tvrdi da su razlog obustave radovi na održavanju gasovoda.

  Strani mediji, među kojima je agencija Rojters, objavili su da velike banke već počinju primenjivati mere za uštedu energije na radnom mestu.

  Izvor poznat ovoj agenciji je izjavio da finansijski gigant JPMorgan planira koristiti dizel agregate za struju ako se situacija pogorša. U JPMorganu nisu želeli da komentarišu ovaj navod za list Business Insider.

  Deutsche Bank isključuje toplu vodu u toaletima, snižava temperaturu u kancelarijama, te će isključiti fontanu ispred sedišta u Frankfurtu. U ovoj banci su najavili da će i tokom noći gasiti osvetljenje reklama, kao i deo rasvete na radnim mestima.

  Švajcarska osiguravajuća kuća Zurich planira da tokom noći gasi svetla u kancelarijama i prestane da koristi dekorativne elemente, za čije je funkcionisanje potrebna struja.

  Ako se energetska kriza pogorša, najavljeno da će se uskratiti i neke usluge kompanije, kao što je teretana. Pojedine finansijske kompanije, poput Euronexta i UniCredita, osiguravaju alternativne izvore energije.

  Izvor: Klix

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE