Oni su HEROJI SRBIJE: 7.000 kesa smeća u najvećoj akciji čišćenja otpada

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Oni su HEROJI SRBIJE: 7.000 kesa smeća u najvećoj akciji čišćenja otpada

  U najvećoj akciji čišćenja“ Zavrni rukave“ koja je organizovana u za vikend širom Srbije, učestvovalo je između 1.800 i 2.000 građana, a sakupljeno je između 6.000 i 7.000 kesa smeća, saopštili su organizatori – Udruženje građana Eko straža.

  Otpad su sakupljali na više od 50 lokacija u zemlji.

  Učestovalo je i na stotine dece, a organizatori ističu da su prezadovoljni odzivom građana u trećoj ekološkoj akciji po redu i najavljuju da će novi izazov biti za četiri nedelje.

  „Na nekim mestima odziv je bio čak do 90 ljudi. I ako nije Estonija 2008. mislim da smo korak bliže tome. Energija je pozitivna, nema kolateralne štete, druženje je na vrhuncu i velika većina (tačnije za sada svi) hoće još! Zavni rukave 4 je najverovatnije za četiri nedelje i očekujemo još veći izazov“, piše na Fejsbuk profilu Eko straže.

  Iz ovog udrženja podsetili su ranije da je tako Estonija 2008. očistila celu zemlju za jedan dan, a u akciji je učestvovalo 40.000 ljudi i imali su pomoć države, jacvih ličnosti, vojske…

  Ideja akcije „Zavrni rukave“, je masovno čišćenje smeća širom Srbije. Održava se na svake četiri nedelje, a princip je da svaki pojedinac ili organizacija imaju mogućnost da prijave lokaciju i budu njeni domaćini.

  Ovaj put otpad su  čistili na 54 lokacije u oko 30 gradova i sela u zemlji, od severa do juga, koje su građani ili organizacije prijavile.

  Velika akcija ČIŠĆENJA OTPADA: “Zavrni rukave” na 54 lokacije u Srbiji

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE