Velika akcija ČIŠĆENJA OTPADA: "Zavrni rukave" na 54 lokacije u Srbiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Velika akcija ČIŠĆENJA OTPADA: “Zavrni rukave” na 54 lokacije u Srbiji

  Neformalna grupa građana Eko straža u nedelju, 25. aprila, organizovaće treću po redu akciju u okviru kampanje „Zavrni rukave“, čija je ideja masovno čišćenje smeća širom Srbije.

  Otpad će se od 10 sati ujutru čistiti na 54 lokacije u oko 30 gradova i sela u zemlji, od severa do juga, koje su građani ili organizacije prijavile.

  Kampanja „Zavrni rukave“ održava se na svake četiri nedelje, a princip je da svaki pojedinac ili organizacija imaju mogućnost da prijave lokaciju i budu domaćini akcije.

  Cilj nije samo čišćenje već i jačanje svesti o štetnosti otpada

  Predstavnici Eko straže navode da takve akcije imaju za cilj ne samo da se počisti đubre sa određene lokacije, već da što više građana učestvuje kako bi se uticalo na institucije da reše problem upravljanja otpadom, ali i sprovode kaznenu politiku.

  „Takodje ono što ljudima nije jasno – cilj nije samo čišćenje već i omasovljavanje svesti o problemu smeća koji ne postaje samo estetski već i zdravstveni problem. Divlje deponije po Srbiji bukte kao kancerogene baklje. Da bi smo se izborili da sistem napravi promenu moramo mu pokazati koliko nas ima i da nismo spremni samo da sedimo za tastaturom“, navode na Fejsbuk stranici predstavnici ove organizacije.

  Takođe pripremljeni su podaci za svaku lokaciju pojedinačno, pa će svaka lokacija za čišćenje imati FB event sa svim detaljima vezanim za tu tačno mesto,  GPS koordinate, mesta okupljanja.

  Mesta i lokacije koje su prijavljena za čišćenje su:

  Beograd:  Dorćol, Glinara, Mirijevo, Kalemegdan, Miljakovac, Cerak, Zvezdarska šuma, Košutnjak, Blok 70/70a, Zemun, Blok 44, Vinča

  Vojvodina: Sremska Mitrovica, Ruma, Obrovacm Aradac, Begeč, Novi Sad (Oficirac, Dunavac, Veternik), Kikinda, Vršac, Futog, Perlez, Ruski Krstur, Opovo, Mokrin, Zrenjanin, Kula, Bačka Topola, Kovačica

  Centralna / Zapadna / Istočna Srbija: Smederevo, Kragujevac, Ćuprija, Valjevo, Kruševac, Bajina Bašta, Čačak, Ježevica, Kraljevo, Mataruska Banja, Lazarevac (Šušnja, Čibutkovica, Šabac, Ovcar Banja, Pozega (Vranjani)

  Južna Srbija: Sokobanja, Vranje (Ćoška, Suvi Dol), Vlasotince, Niš, Niška banja, Aleksinac, Vučje.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE