Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Štednja energije

  „Olakšanje“ iz Turske: U Crnom moru ima gasa za 45 godina

  Energetske rezerve u Crnom moru dovoljne su da pokriju svetsku potražnju za prirodnim gasom za 45 godina, izjavio je zamenik šefa turske vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP), bivši premijer Binali Jildirim.

  „Rezerve prirodnog gasa u Crnom moru procenjuju se na 540 milijardi kubnih metara. Ovo je samo početak, biće i nastavka. Crno more je u stanju da pokrije svetske potrebe za gasom za 45 godina“, rekao je Jildirim, prenosi turski portal Soczu.

  Turske vlasti su 2020. godine objavile da su otkrivene velike rezerve gasa u Crnom moru.

  Zalihe najvećeg nalazišta Sakarija su tada premašile 400 milijardi kubnih metara, prenosi TASS.

  Turski ministar energetike i prirodnih resursa Fatih Donmez, u intervjuu za majski magazin Kriter, rekao je da je planirano da ovo polje počne sa radom početkom 2023. godine i da se dnevna proizvodnje gasa poveća na 40 miliona kubnih metara.

  „Nameravamo da počnemo sa proizvodnjom gasa, najverovatnije u prvom kvartalu sledeće godine. U početnoj fazi proizvodnja gasa dnevno biće 10 miliona kubnih metara, u roku od tri do četiri godine planiramo da povećamo obim na 40 miliona kubnih metara po dana, odnosno, godišnji obim proizvodnje gasa će takođe rasti“, rekao je ministar.

  Izvor: Politika, Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE