Ograničene cene goriva: Pojeftinili dizel i benzin

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ograničene cene goriva: Pojeftinili dizel i benzin

  Uredba Vlade Srbije o ograničenju cena evro dizela i evro premijuma objavljena je u Službenom glasniku i stupila je na snagu.

  Cena dizela je niža za otprilike pet dinara, a benzina za oko tri dinara. Vlada je ograničila cene na 30 dana.

  Uredbom je definisano da maloprodajne cene ostalih naftnih derivata nisu ograničene i da se slobodno formiraju na tržištu, ali ima izvesnih nedoumica.

  Vlada Srbije propisala je da maksimalna maloprodajna cena naftnih derivata Evro dizel i Evro premijum BMB 95 iznosi 179, odnosno 171 dinar po litru, saopšteno je u četvrtak posle sednice Vlade.

  Kako se navodi, članovi vlade usvojili su Uredbu o ograničenju visine cena naftnih derivata kako bi se sprečio veći poremećaj i očuvao životni standard stanovništva, s obzirom na to da je u prethodnom periodu zabeležen rastcena ovih derivata, a što je direktno uticalo na povećanje cena svih drugih roba i usluga.

  Gorivo u Srbiji ponovo je poskupelo u novoj godini, pa je cena za pojedina goriva otišla i do 187 dinara po litru.

  Kada je reč o regionu, Srbija spada u red zemalja gde je cena najviša, pa vozači sa zapada Srbije neretko gorivo toče u Bosni i Hercegovini.

  Neće biti nestašice

  “Uredbom Vlade je određena maksimalno dozvoljena cena za Evrodizel i Evropremijum b95. Međutim pod ta dva naziva svrstavaju se sve vrste goriva uključujući i ona aditivirana tako da će nam ostati još vremena u narednim danima da sa ministarstvima i Vladom vidimo da li su i aditivirana goriva svrstana u tu cenu ili će cena tih goriva moći slobodno da se formira.”

  U svakom slučaju goriva će biti na pumpama sasvim dovoljno, koliko bude potrebno, kaže Tomislav Mićović iz Udruženja naftnih kompanija Srbije.

  Izvor: RTS, BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE