Struju i dalje moramo da uvozimo

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Struju i dalje moramo da uvozimo

  Elektroprivrede Srbije (EPS) objavila je da trenutni nivo dovoza uglja ne omogućava angažovanje svih termoblokova, a očekuje se da će i u narednom periodu biti potrebno obezbediti dodatne količine električne energije iz uvoza.

  To je saopštilo Ministarstvo rudarstva i energetike nakon sednice Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima.

  Na sednici su predstavljeni izveštaji o radu preduzeća u elektroenergetskom sektoru, planovi za naredni period i analiza proizvodnje i distribucije električne energije, kao i o zalihama i transportu dodatnih količina mazuta, te o projekcijama za mart, kada je reč o dovozu uglja i proizvodnji električne energije u termoelektranama i potrebi za detaljnijom analizom scenarija za drugi kvartal ove godine, za kada se očekuju redovni remonti u ugljarskom sektoru.

  Кako je rečeno iz Elektrodistribucije Srbije (EDS), distributivni sistem je stabilan, a manji prekidi nastaju usled planiranih radova.

  Prenosni sistem takođe funkcioniše bez većih problema.

  Razgovarano je i o stanju u gasnom sektoru u Srbiji i konstatovano da je tržište stabilno, jer se snabdeva iz dva pravca.

  Na sastanku Posebne radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, pored predstavnika Ministarstva rudarstva i energetike, učestvovali su i predstavnici Srbijagas, EPS-a, Elektromreže Srbije, EDS, Naftne industrije Srbije, Poslovnog udruženja “Toplane Srbije”, Beogradskih elektrana, članovi Saveta AERS, Direkcije za robne rezerve, RHMZ, Rudarskog basena “Кolubara”, Transportgasa i preduzeća Srbija kargo.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE