Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Oglasio se P. S. Fashion posle optužbi za MOBING: Ništa od navedenog NIJE TAČNO

  Kompanija P.S. Fashion oglasila se dan nakon optužbi zaposlene u toj firmi za mobing i negirala njene tvrdnje.

  Zamenica marketing menadžera Jovana Bakula na nedavnom onlajn-uručenju nagrade “Top 50 najbolje online stvari” rekla je da je zbog toga od devetoro zaposlenih u marketinškom timu, ostalo troje.

  Menadžerka primila nagradu za P.S. Fashion, pa ih uživo optužila za mobing

  U saopštenju objavljenom na društvenim mrežama iz ove kompanije navode da ništa od navedenog u izjavi Jovane Bakule nije istina.

  Firma je potvrdila da je u sektoru marketinga 2020. godine bilo devet zaposlenih, od čega su tri žene premeštene „na slične ili više pozicije“, dva fotografa su „zbog neefikasnog rada“ proglašena „tehnološkim viškom“ i uz otpremnine napustili kompaniju, a početkom ove godine jedna od zaposlenih iz sektora marketinga je „iz ličnih i profesionalnih razloga tražila prekid radnog odnosa“.

  Kompanija napominje da Bakula niti je prekinula radni odnos, niti je dobila otkaz, već je od danas, kako je javila, na bolovanju.

  „Naša kompanija, koja ove godine proslavlja 25 godina dugog i porodičnog poslovanja ponosna je na činjenicu da od ukupnog broj zasposlenih, čak 87 odsto čine žene koje i jesu nosioci našeg brenda. Upravo zahvaljujući predanom radu svih naših zaposlenih uspeli smo da krizu uzrokovanu virusom COVID 19 prebrodimo zajedno i srećni smo što smo sačuvali približno isti broj radnih mesta, bez obzira na vanredne i teške okolnosti koje su zadesile celokupnu privredu, posebno tekstilni sektor“, navodi se u kompanijskom saopštenju. Dodaju i da uprkos ovim okolnostima P.S. Fashion u svojim kompanijama i dalje direktno zapošljava 525 ljudi i još nekoliko stotina spoljnih saradnika koji rade samo za P.S. (u okviru franšiza, kooperanata…).

  „Smatramo da ključ stabilnog poslovanja upravo leži u zadovoljstvu zaposlenih i da samo srećan i zadovoljan radnik može pružiti svoj maksimum. Upravo iz tih razloga, menadžment naše kompanije godinama unazad obezbeđuje finansijsku pomoć svim zaposlenima i njihovim porodicama u trenucima kada im je podrška potrebna“, ističu.

  U ovoj kompaniji navode i da posebnu pažnju posvećuju koleginicama koje postaju majke i da im daju bespovratnu finansijsku pomoć za svako novorođeno dete u visini od 600 evra. Dodaju i da je upravo P.S. Fashion bila jedan od inicijatora donošenja zakona po kom poslodavci mogu na ovaj način da finansijski da pomognu porodiljama.

  Takođe, kompanija je, navodi se, učestvovala i u brojnim humanitarnim akcijama i donacijama.

  „Iz svih navedenih razloga osećamo se poraženo zbog reči koje nam je uputila Jovana, reči koje su nam nanele ogromnu štetu“, dodaje se u saopštenju. Pojašnjavaju da je kada je reč o sektoru marketinga, u toku 2020. godine bilo devet zaposlenih od čega su tri koleginice dobile premeštaj na slične ili više pozicije.

  Nakon interne kontrole i analize učinka, menadžment kompanije je odlučio da dva zaposlena fotografa, zbog neefikasnog rada proglasi tehnološkim viškom nakon čega su uz otpremnine napustili kompaniju.

  Početkom ove godine, jedna od koleginica iz sektora marketinga je iz svojih ličnih i profesionalnih razloga tražila prekid radnog odnosa.

  „Ovo sve se može dokazati u svakom trenutku i jasno implicira da je naša koleginica u svom izlaganju iznela niz neistina. Za kraj bismo napomenuli da koleginica Jovana Bakula niti je prekinula radni odnos niti je otkaz dobila, a od danas je, kako nam je javila, na bolovanju“, navodi se u saopštenju.

  Kompanija izražava i veliko žaljenje što se taj brend danas, posle 25 godina rada bez ijedne mrlje, bez razloga našao na tapetu uticajnih medija i influensera.

  Tema mobinga u kompanijama u našoj zemlji je vrlo aktuelna i prisutna, ističu iz P.S. Fashion i pozivaju javnost da se o ovoj temi javno razgovara, kao i da se ispitaju činjenice pre nego što neko dobije osude.

  Naime, Jovana Bakula, zamenica marketing menadžera u P.S. Fashion, koja je juče dobila  priznanje u kategoriji Instagram na dodeli nagrada Top 50 najbolje online stvari u uključenju uživo  uputila teške reči svojoj kompaniji i pozvala sve ugnjetavane radnike da se pobune.

  Bakula je na početku obraćanja navela da je godina za nama bila teška i čestitala svom marketing timu, koji većinom, kako je dodala, nije više deo P.S. Fashion kompanije.

  “Od devet zaposlenih koji su početkom godine bili u timu, sada nas je troje. Od toga je jedna koleginica na bolovanju zbog psihičke neuravnoteženosti. Zbog istih razloga, ogromnog pritiska i stresa, jedna koleginica je dala otkaz, dvoje kolega je dobilo otkaz pod nerazjašnjenim okolnostima, zbog stresa. Mnoge kolege su premeštene, tako da je ovo jedna Pirova pobeda.” Onda je Bakula zaposlene pozvala na pobunu.

  “Ja moram da pozovem sve poslodavce da štite i cene svoje zaposlene i pozivam sve zaposlene da istupe, da budu hrabri i da se bore protiv mobinga i izrabljivanja koje je postalo vrlo aktivno posebno u ovom periodu korone”, zaključila je  i dobila veliki aplauz publike.

  Nako toga na Instagramu se podigla prava „hajka“ protiv poznatog brenda.

  Dok je jedan deo javnosti rekao  da više neće kupovati u ovoj kompaniji, iako su do sada bili redovni kupci, drugi deo se odlučio za malo radikalnije mere- da više ne sarađuju sa popularnim brendom.

  Influenseri OTKAZUJU SARADNJU P.S. Fashion-u, „hajka“ na društvenim mrežama

  Izvor: BIZLife

  Foto: YT/Screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • Jelena

   Ovo lici na scenario iz moje bivse firme. Angazovali su Agenciju za konsalting I meadzment koja je na isti nacin oterala lojalne I vredne zapolene a dovodila svoje ljude kako bi imali kompletnu kontrolu nad firmom-klijentom.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE