Ekonomskih 100 dana Vlade: "Godinu završili kao NAJBOLJI U EVROPI"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ekonomskih 100 dana Vlade: “Godinu završili kao NAJBOLJI U EVROPI”

  Premijerka Ana Brnabić zadovoljna je radom vlade u prvih 100 dana, navodeći da se u narednom periodu rad nastavlja, još brže i bolje.

  Završili smo prošlu godinu kao najbolji po ekonomskim rezultatima u Evropi. Jedina smo zemlja u Evropi koja je od 1. januara uspela da obezbedi povećanje minimalne cene rada za 6,6 odsto, povećanje penzija za 5,9 odsto i plata u javnom sektoru od 3,3 procenta, uz 5 odsto u zdravstvu. U decembru smo isplatili i nagrade od 10.000 dinara svim zaposlenima u zdravstvu koji podnose najveći teret borbe protiv kovida”, rekla je premijerka predstavljajući u subotu rezultate rada u prvih 100 dana Vlade.

  Ona je dodala da je Vlada usvojila dodatne mere podrške ugostiteljskom sektoru, a u decembru je isplaćena i još jedna jednokratna pomoć penzionerima u iznosu od 5.000 dinara.

  “Radimo na novom trećem paketu pomoći privredi i građanima u iznosu od oko 2,5 milijardi dinara koji će uključivati direktnu finansijsku pomoć privredi i građanima, plus pomoć za penzionere”, istakla je premijerka i dodala da će detalji biti poznati u narednih nekoliko nedelja.

  Za sada je izvesno da će država pomoći poslodavcima sa tri puta po pola minimalne zarade za sve zaposlene, kao i da će svi punoletni građani dobiti dva puta po 30 evra, a penzioneri i dodatnih 50 evra.

  U oblasti energetike i zaštite životne sredine, Brnabić je podsetila da je u našoj zemlji 1. januara pušten gasovod “Balkanski tok” koji će biti još jedan pravac za snabdevanje gasom, koji će doprineti daljem ekonomskom razvoju zemlje jer će obezbediti veće količine gasa za privredu, ali i moći će država da naplaćuje tranzit gasa.

  “U oblasti ekonomskog jačanja Srbije, posebno bih izdvojila postavljanje kamena temeljca za japansku fabriku Tojo Tajers u Inđiji. To je investicija vredna 400 miliona evra, koja bi trebalo da nam donese 500 radnih mesta. Čini mi se da ništa više ne govori o poverenju u Srbiju i našu budućnost od ove japanske investicije koje dolazi u ovim teškim trenucima po ceo svet”, istakla je Ana Brnabić.

  Premijerka je navela da ima mnogo stvari koje smo realizovali, a mnoge započeli i da je pred nama mnogo posla. Ona je navela neke od započetih projekata kao što su digitalizacija zdravstva, sporazum o gradnji metroa, novu zgradu fakulteta u Nišu i Kliničkog centra Vojvodine.

  Na pitanje kako ocenjuje rad ministara i kome bi dala najveću, a kome najmanju ocenu, Brnabić je rekla da to nikada nije radila, da ocenjuje ministre pojedinačno i javno, jer su to stvari o kojima razgovaraju na sednicama vlade i sastancima.

  “Zadovoljna sam svim što smo postigli u 100 dana, ali radimo u vanrednim okolnostima, a i Srbija je navikla da postiže rezultate koji su bili nezamislivi do pre nekoliko godina, pa se očekuje da tako nastave, jer je lestvica viša nego bilo kada ranije”, rekla je Brnabić.

  “Bogati uče od nas”: Srbija JEDINA ZEMLJA u svetu u kojoj se bira vakcina

   

  Izvor: Agencije

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE